"Master Musicians Of Bukkake" koncerts tomēr notiks!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts neatkarības dienā, 4.maijā, Ģertrūdes ielas teātrī paredzētais rituālās un savdabīgi ironiskās mūzikas kolektīva "Master Musicians Of Bukkake" koncerts tiek, nevis kā šorīt ziņots, atcelts, bet pārcelts uz klubu "NabaKlab" (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12), informē koncerta organizatori.

(papildināts viss teksts)

Visas iepriekš iegādātās biļetes uz šo pasākumu ir derīgas.

Kā vēsta kluba pārstāvus Edgars Āboliņš, panākta vienošanās gan ar grupu, gan iepriekšējā koncerta organizatoriem "SKYR", ka koncerts tomēr notiks klubā "NabaKlab". Koncerta laiks paliek nemainīgs - grupa uz skatuves kāps uzreiz pēc plkst. 21 un biļetes pie kluba ieejas iespējams iegādāties par tādu pašu cenu, par kādu tās bija pieejamas iepriekšpārdošanā – 10 latiem. Visas iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas arī uz šo pasākumu.

Kamēr kluba lielajā zālē koncertēs Sietlas septets, pārējās kluba zālēs no plkst. 21:30 notiks iepriekš paredzētais Latvijas neatkarīgo mūziķu albuma "Strāvoklis" afterparty, uz kuru ieeja ir bez maksas.

"Master Musicians Of Bukkake"

"Master Musicians Of Bukkake" saknes iestiepjas īpaši auglīgajā Sietlas mūzikas augsnē, kur 2003.gadā muzicēšana šajā apvienībā aizsākās. Kā nesenā intervijā norādījis vīrs, kurš Kurtam Kobeinam (Kurt Cobain) pārdeva to medību ieroci, – Dilans Karlsons (Dylan Carlson), "ne jau Microsoft vai Starbuck’s pasaules kartē iezīmēja Sietlu, to izdarīja mūzika!" Drīz vien Kaskādes kalnos un studijā "Aleph" tika ierakstīts pirmais kolektīvi rituālais albums "Visible Sign Of the Invisible Order", kura ierakstā piedalījās ap 20 mūziķu, to skaitā arī "Sun City Girls" dalībnieki Alans Bišops (Alan Bishop) un Čārlijs Gohers (Charlie Gocher).

Pirms diviem gadiem "Master Musicians Of Bukkake" aizsāka konceptuālo "Ziemeļrietumu triloģiju", kurā līdz šim izdoti pirmie divi sējumi – ieraksti "Totem One" un "Totem Two".

Noskaņa un raisītās asociācijas šajos ierakstos klejo kaut kur starp atsaucēm uz Rietumkrasta Nāves kulta maldiem, ārpusizplatījuma gamelānu, debesu tuksnešu rokmūziku, ārpus rāmjiem izgājušām krišnaītu kolektīvajām meditācijām un vēl tālāk. Iespējams, tālāk pat par transu, kurā ieved tūkstošiem gadu senās sūfiju mūzikas kolektīvs "Master Musicians Of Jajouka" no Marokas.

Pagājušā gadsimta 60.gadu nogalē, runājot par mūziku, arvien biežāk sāka lietot terminu “supergrupa”. Arī šodien ar salikteni apzīmē “rokmūzikas kolektīvu, kurā muzicē atpazīstamību un slavu jau iemantojuši mūziķi un/vai jau iepriekš zināmu apvienību dalībnieki[1]”. Piemēram, Latvijā par supergrupām tiek uzskatīts trio "Fly", grupa "Remix", kādreiz arī "When My Authorities Fall" un, iespējams, vēl kāda. Arī "Master Musicians Of Bukkake" septetā apvienojušies mūziķi, kuru pagātne un tagadne saistās ar virkni pazīstamu nosaukumu – Sunn O))), Earth, Grails, Asva, The Accüsed, Six Organs Of Admittance un vairākiem citiem. “Tā ir nelegāla mūzika… Tas, ko viņi dara, ir krimināli sodāms. Paši redzēsiet!” publiski noelsās vijolnieks Eivinds Kangs (Eyvind Kang), kurš piedalījās kolektīva pirmā albuma ierakstā. Tiesa, Kangs nerunāja par atkārtotajiem šāvieniem no 9 mm kalibra ieroča, kas dzirdami “Visible Sign Of the Invisible Order” trīspadsmitajā skaņdarbā – vienā no tiem, kas ierakstīti neatklātos piekrastes mežos.

[1] Definīcija tiešsaistes multimediju enciklopēdijā “Microsoft Encarta”.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu