Skat, kā Kaspars Zlidnis kustina gurnus «pop up» jogas atklāšanā (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

«Birojnīcas» telpās Berga bazārā ir dota zaļā gaisma vēl nebijušam jogas projektam «Pop Up Yoga Riga». Proti, tagad ar jogošanu iespējams nodarboties, kur vien sirdij kārojas, kaut vai uz mājas vai biroja ēkas jumta. Jogotāju atklāšanās pasākumu vadīja sportiskais ielu vingrotājs un mūziķis Kaspars Zlidnis, kurš arī pats piekritis izmēģināt, kādus brīnumus ar cilvēku dara aštanga jogas nodarbības.

Jaunā projekta idejas autore Inese Blaune sarunā ar dzīvesstila žurnālu «Sejas» atklāj, ka ar jogu var nodarboties jebkur un jebkad, tāpēc jogas pasākumu aģentūra «Pop Up Yoga Riga» izved jogu ārpus pieņemtajiem rāmjiem un piedāvā jogas praksi savienot ar reālo vidi, kurā dzīvojam, – radošām, aizraujošām vietām pilsētvidē. Muzeji, biroji, izstāžu zāles, terases, kafejnīcas, tirdzniecības centri un citas vietas, kur iespējams sarīkot jogas nodarbības.

«Ar jogu var nodarboties, lai atmostos, sagatavotos pavasarim un vasarai, kā arī tas ir reāls veids, kā uzlabot fizisko un garīgo formu, lai spētu sakārtot prātu un kontrolēt savas emocijas. Mēs sāksim ar aštanga jogas nodarbībām, kas ir viena no fiziski spēcīgākajām jogām. Zīmīgi, ka ar šīs jogas palīdzību var uzlabot ķermeņa aprises un nomest lieko svaru, un jau pēc pirmās nodarbības var sajust enerģijas pieplūdumu,» viņa uzskaita labumus, ko sniedz aštanga jogas nodarbības.

Šobrīd jau pilnā sparā rit aštanga jogas nodarbības, kas «Birojnīcā» sākas 7.30 no rīta. «Tātad pirms darba ir iespēja stundu un piecpadsmit minūtes nodarboties ar jogu un iedzert tēju, kā arī parunāties. Pēc šāda plāna diena būs lieliska,» viņa uzskaita.

Interesanti, ka šīs nodarbības iecienījuši arī sabiedrībā populāri ļaudis. Tādējādi var sauli sveikt un izvingrināties kopā ar kādu TV zvaigzni vai mūziķi. «Un svarīgi, ka uz šo jogu var nākt arī cilvēki bez priekšzināšanām,» nosaka Inese.

Viena no aštanga jogas pasniedzējām ir Ieva Priede, kura desmit gadu garumā ir uzkrājusi jogas pieredzi gan Indijā, gan Taizemē un dažādās Eiropas valstīs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu