Ceļvedis: Berimors, Rio, kamerbalets, koncerti kinoteātros

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pirms pavasara iesilšanas, kad tā vien gribēsies degunu sildīt vakara saulē ārā, TVNET ceļvedis piedāvā plašu klāstu pasākumu kinoteātros, klubos, izstāžu zālēs, kultūras namos un krodziņos. Šīs nedēļas nogale īpaši aicina baudīt dažāda stila mūziku - gan klubiņos un koncertzālēs, gan arī ērti ieritinoties kinoteātra krēslos.

NOTIKUMI UN IZSTĀDES

Berimors ir klāt!

9. Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimors", kas no 8. līdz 14. aprīlim notiks Rīgā, Liepājā, Cēsīs un Ventspilī, šoreiz savā programmā piedāvās 11 pilnmetrāžas un vairāk nekā 20 animācijas īsfilmas. Festivālā tiks izrādītas 11 pilnmetrāžas un vairāk nekā 20 animācijas īsfilmas no septiņām valstīm - Latvijas, Gruzijas, Dānijas, Somijas, Norvēģijas, Čehijas un Vācijas. Nozīmīgas filmas būs Somijas "Komēta nāk!", kurai mūziku komponējusi slavenā islandiešu dziedātāja Bjorka, Vācijas filma "Krokodili" - stāsts, kas sākotnēji tika izdots grāmatā 1976.gadā un iekļuva visvairāk pārdoto grāmatu sarakstā Vācijā, Somijas "Bundzinieks Rikijs un velosipēdu zaglis", kas ir komēdija un mūzikls reizē, ko Somijā pirmajā filmas izrādīšanas nedēļas nogalē noskatījās vairāk nekā 38 000 kino mīļotāju, kā arī pašmāju filma "Kā tev klājas, Rūdolf Ming?".

9. Rīgas starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimors" biļetes un abonementus var iegādāties visās "Biļešu servisa" kasēs un internetā "www.bilesuserviss.lv", kā arī uz filmas seansiem Rīgā biļetes var nopirkt kino "Rīga" un "K.Suns" kasēs.

Foto: publicitātes

No 8. līdz 10. aprīlim Ķīpsalā notiks izstāde “Fiesta Expo 2011”, kas iepazīstinās ar idejām, iespējām un risinājumiem visdažādākajām svinībām – pasākumiem, kāzām, izlaidumiem, svētkiem un ballītēm – un ļaus ikvienam sajust īstu svētku atmosfēru. Tajās pašās dienās, no 8. līdz 10. aprīlim, arī visi rokdarbu cienītāji un veidotāji tiek aicināti uz Ķīpsalu, kur izstādē „Intertextil Balticum 2011” pirmo reizi vienkopus pulcēsies dažādi amatu meistari, tērpu un aksesuāru dizaineri un rokdarbu izejmateriālu piedāvātāji. Visas skaistās lietas vienuviet veidos īstu rokdarbu paradīzi!

Foto: publicitātes

Latvijas Dabas muzejā no 6. līdz 17. aprīlim būs izstāde "Putnu dārzs", kurā varēs aplūkot dažādu sugu un šķirņu istabas putnus: kanārijputniņus, amadīnas jeb punduržubītes, paipalas, diennakti vecus to cālēnus, papagaiļus, baložus, dekoratīvās vistiņas u.c.

Foto: publicitātes

"Radio 101" ētera personības Eduards Švāns, Gustavs Terzens, Artis Volfs, Egons Reiters un Toms Grēviņš ir apvienojušies dīdžeju pasākumā "Tuborg 101 tūre" un dosies pie saviem klausītājiem uz Latvijas lielākajām pilsētām. Tūrē gaidāms gaismas un skaņu šovs, meiteņu priekšnesumi un pasākumam veidotas videoprojekcijas. Dīdžeju tūri, kuras sauklis ir "Norau' jumtu", būs iespējams baudīt klātienē jau 8. aprīlī Valmierā, "Multiklubā". Savukārt 9. aprīlī dīdžeji viesosies Cēsīs, "Fonoklubā". 15. un 16. aprīlī tūre attiecīgi norisināsies Liepājā, "Fontaine Palace", un Rīgā, LMA studentu klubā. 29. aprīlī visi ventspilnieki aicināti doties uz savas pilsētas Tautas namu, bet 30. aprīlī dīdžeji būs "Jelgavas baltajos kreklos". Tūres noslēgums notiks 6. maijā Rīgā, klubā "Pulkvedim neviens neraksta".

KONCERTI

Foto: publicitātes

8.aprīlī plkst. 20 "Sapņu fabrikā" Rīgā ar koncertšovu viesosies "Dub Fx" (Austrālija). "Dub Fx" pamatideja ir radīt dzīvo mūziku, izmantojot tikai viņa paša sacerētās kompozīcijas ar live looping un efektu pedāļu palīdzību, kombinējot to visu ar savu balsi. Rezultātā rodas sarežģīti hiphopa, regeja un drum&bass ritmi. "Dub Fx" iesildīs pašmāju konkursa "Jaunais vilnis" zvaigznes - bītboksa grupa "PeR".

Foto: publicitātes

Gaidot vienu no šīs vasaras muzikālajiem baudījumiem - XIX starptautiskos Siguldas Opermūzikas svētkus, 10.aprīlī plkst. 16 Siguldas pilsētas kultūras namā notiks koncerts "Stāsti man par mīlu…" (Parlami d’amore), kurā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Inga Šļubovska, Madara Dziedātāja, Juris Ādamsons un koncertmeistare Silvija Deidule.

Foto: TVNET

Šā gada 8.aprīlī Tukumā, 9.aprīlī Skrundā, 10.aprīlī Limbažos koncertos "MĪ-LE-STĪ-BAI" uzstāsies režisors, aktieris un dziesminieks Varis Vētra, prezentējot arī savu dziesmu albumu "Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt...".

Foto: publicitātes

8.aprīlī Spīķeru koncertzālē notiks koncerts, kurā uzstāsies dziedātājs un mūziķis Intars Busulis kopā ar Māra Briežkalna kvintetu. Koncertā skanēs latviešu komponistu mūzika džeza aranžējumos. Māra Briežkalna kvintetā bez paša Briežkalna spēlēs arī saksofonists Gints Pabērzs, kontrabasists Andris Grunte, taustiņinstrumentālists Viktors Ritovs un sitaminstrumentālists Tjago Loei. Koncerts Spīķeru koncertzālē sāksies plkst.19.30.

Foto: publicitātes

Šomēnes ar diviem koncertiem Latvijā viesosies grupa "The Toasters", kas ir vieni no trešā viļņa "ska" mūzikas aizsācējiem un vecākā vēl joprojām aktīvi koncertējoša "ska" grupa Amerikā. 8.aprīlī grupas "The Toasters" koncerts notiks Liepājas klubā "Fontaine palace".

Foto: TVNET

"Aptiekā" (Mazā Miesnieku 1) rīt, 9. aprīlī, spēlēs DJ Dambis.

"Bites blūza klubā" (Dzirnavu 34a) šodien, 8. aprīlī, uzstāsies "Latvian Blues Band", bet rīt, 9. aprīlī, "Bite's Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) šodien, 8. aprīlī, uzstāsies "ManGo", bet rīt, 9. aprīlī, “Čehols”.

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) šodien, 8. aprīlī, spēlēs DJ RudD, bet rīt, 9. aprīlī, DJ Mojo Mann.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) šodien, 8. aprīlī, spēlēs DJ AG, bet rīt, 9. aprīlī, DJ Carlo.

"Depo" (Vaļņu 32) šodien, 8. aprīlī, notiks pasākums “Reggae cauru nakti”, kurā uzstāsies "Striķis" un "Apofeoz Sound System", kā arī spēlēs DJ Juri Konradi (DJ Kone) un DJ Mārtiņš Rubenis, bet rīt, 9. aprīlī, spēlēs DJ Mārtiņš.

"I Love You" (Aldaru 9) šodien, 8. aprīlī, spēlēs DJ Uldis Rudaks, bet rīt, 9. aprīlī, uzstāsies “Them Lemons”.

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) šodien, 8. aprīlī, notiks “Laime pilnīga” albuma prezentācija.

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) šodien, 8. aprīlī, notiks pasākums "Metal Chainsaw Massacre!", kurā uzstāsies vieni no death metal pionieriem “Obituary” (ASV), kā arī “Grave” (Zviedrija) un “Pathology” (ASV).

"Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) šodien, 8. aprīlī, uzstāsies funk/rock grupa "Superliustik" (Igaunija) un spēlēs DJ Raitis, bet rīt, 9. aprīlī, uzstāsies experimental rock grupa “Palindrome” (Austrija) un “Holy Lamb”.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) šodien, 8. aprīlī, spēlēs DJ Vital (augšstāvā) un DJ AG (apakšstāvā), bet rīt, 9. aprīlī, DJ All-viss un DJ Dub:ra (augšstāvā) un DJ Martin Alex (apakšstāvā).

TEĀTRIS UN DEJA

Foto: publicitātes

8. un 9. aprīlī plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī viesosies Dejas teātra kompānija "Zvaigžņu AkA" ar izrādi "ODISEJA PROJEKTS". Dejas izrādes "Odiseja projekts" savdabīgums slēpjas spēles paņēmienos, kur daudz vietas ir nosacītībai, simbolismam un fantāzijai. Izrādi veidojusi režisore, horeogrāfe Lilija Lipora sadarbībā ar dejotājiem Rolandu Trenci, Viljamu Plešu, Edgaru Liporu, Ilgu Gruševu, Madaru Luīzi Muzikanti, Agnesi Bordjuku, Ramonu Remesi un Edgaru Šlakotu. Izrādes gaismas mākslinieks Egils Kupčs, kostīmu māksliniece un scenogrāfe Jana Kokina, bet izrādes mūzikas autors Edgars Lipors.

Foto: publicitātes

Indras Reinholdes kamerbalets 9.aprīlī plkst. 19.30 VEF Kultūras pilī piedāvā izrādi "DIPTIHS: Gaisma un pelni / Klaunu dienasgrāmatas". Tā ir modernā baleta izrāde divos cēlienos ar A.Šnitkes un J.S.Baha mūziku. Izpilda: Lāsma Andžāne, Baiba Beitika, Gabija Bīriņa, Antons Freimanis, Ieva Kemlere, Natalja Korotja, Anasatasija Novikova, Reinis Rešetins un Māris Spriņģis.

Foto: publicitātes

Pavasarīgā tikšanās ar absurda drāmas "Gaidot Godo" varoņiem šo piektdien, 8. aprīlī, plkst. 19:00, kā arī jaunnedēļ, 14. aprīlī kinoteātrī K-Suns. Režisores Baņutas Rubess iestudētais Semjuela Beketa leģendārais stāsts "Gaidot Godo" vēsta par diviem šaubīgas turības cilvēkiem Vladimiru (Didi) un Estragonu (Gogo), kuri, sēdēdami zem kāda miglainas sugas koka, gaida Godo – personu, kura ir jāsatiek, jo tā ir norunāts. Bezcerība, eksistenciāla cīņa un skumjas mijas ar filozofiskām un komiskām atkāpēm divu sirdī aktieru (Karaliskā teātra karaliskā dueta Jāņa Skuteļa un Vara Klausītāja) saspēlē ar diviem profesionāliem aktieriem (Mārtiņu Liepu un Juri Strengu).

Foto: publicitātes

Izrāde „Zagļi” tiks spēlēta arī 8.aprīlī plkst. 19.00 Jelgavas pilsētas kultūras namā. Biļetes var nopirkt kultūras nama un „Biļešu paradīzes” kasēs. „Zagļu” personāžiem iet tiešām raibi, īsto un iedomāto zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes. Kviešu zagļi pārvēršas par siržu zagļiem, un brīžiem liekas, ka pats saimnieks kļuvis ārprātīgs. Un kur tad vēl precību lietas – priekš precēšanās vīrietis nekad nav par vecu! Iestudējumu veidojis Kārlis Auškāps, izrādē spēlēs Juris Kalniņš, Ērika Eglija, Ligita Skujiņa, Gints Grāvelis, Kristaps Rasims (viesizrādē Jelgavā – Mārtiņš Počs), Artis Robežnieks, Kristīne Nevarauska un Jānis Paukštello.

Foto: publicitātes

Sestdien, 9.aprīlī, plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) būs skatāms islandiešu autora Bjorni Haukura Torsona komēdijas „Tētis” iestudējums. Galvenās lomas tēlotājs Jānis Jarāns uzskata, ka arī Valkas un tās tuvākās un tālākās apkārtnes jaunajiem un topošajiem tēviem noderēs dalīšanās pieredzē, ko tas īsti nozīmē – kļūt par tēvu, apzināties bērnu kā pilntiesīgu ģimenes locekli, kas sagādā ne mazums pārdzīvojumu un problēmu, bet galvenokārt – neizmērojamu prieku.

MĀKSLA

Foto: publicitātes

Ikšķilē aprīlī notiks Mākslas dienu aktivitātes "Mākslas pietura "Ikšķile". Mākslas dienu aktivitātes no 8.aprīļa līdz 1.maijam norisināsies pilsētas tautas namā, Lielrīgas reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē Peldu ielā 2, kā arī Ikšķiles stacijas laukumā. Visu aprīli novadā norisināsies dažādi tematiski pasākumi, tiks rīkotas izstādes un radošās darbnīcas. Arī Ikšķiles pilsētā par tradīciju kļuvušā starptautiskā festivāla "Mākslas dienas 2011" ietvaros notiks vairāki radoši, mākslinieciski pasākumi, kuri pilsētu izkrāsos un ļaus ielūkoties mākslas dažādībā.

Foto: publicitātes

Melngalvju nama galerijā no 8.aprīļa būs apskatāma tēlniecības izstāde "Stambulas iespaidi", kurā būs aplūkojami 42 turku mūsdienu mākslinieku darbi. Izstādē tiks atspoguļota Stambula dažādu mākslinieku skatījumā, kā arī atklāts pilsētas raksturs, ikdiena vēstures griežos un patlaban. Tēlniecības izstāde "Stambulas iespaidi" būs apskatāma līdz 13.maijam.

Foto: publicitātes

Sestdien, 9. aprīlī, plkst. 15 "DADcafe" (Miera ielā 17) tiek atklāta kinooperatora Jāņa Skulmes fotoizstāde par piedzīvoto, ceļojot pa Gruziju. Atklāšanas laikā tiks demonstrēta SKC "Arsenāls" direktora Giorgija Khaindravas filma, kas veltīta 1989.gada 9.aprīļa neatkarības cīņām Gruzijā.

KINO

Foto: publicitātes

Animācija, piedzīvojumu filma

"Rio" ko veidojuši filmas "Ledus laikmets" veidotāji, stāsta par Blū - retas sugas zilo papagaili, kurš uzaudzis nebrīvē Minesotas pilsētiņā. Kad Blū sasniedzis briedumu, viņa saimniece Linda uzzina, ka viņš ir teju vienīgais šīs sugas pārstāvis pasaulē. Tālajā Brazīlijas pilsētā Rio dzīvo tikai vēl viens zilais papagailis - papagaiļu meitene Pērle. Lomas latviešu valodā ieskaņojuši: Edgars Lipors, Karīna Tatarinova, Kaspars Rumba, Jānis Kirmuška, Valdis Liepiņš, Ivars Auziņš. Skaties arī 3D formātā!

08.04.2011

Foto: publicitātes

Trilleris, fantastika, asa sižeta filma, drāma

Filmas „Mēness” režisora Dankana Džonsa jaunais fantastikas trilleris „Pirmkods”! ASV armijas pilots Kolters atmostas Čikāgas piepilsētas vilcienā. Kolters nezina, kas viņš ir, kā viņu sauc un kā ķermenī atrodas. Taču izskatās, ka visi pārējie pasažieri viņu pazīst. Pirms Kolters saprot, kur atrodas, jaudīgs sprādziens iznīcina gan vilcienu, gan visus pasažierus... Taču pēc sekundes Kolters atkal atmostas tajā pašā vilcienā, pārdzīvojot tos pašus notikumus no jauna. Lomās: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Russell Peters, James A. Woods.

08.04.2011

Foto: publicitātes

Piedzīvojumu filma, Drāma
Mūsu ēras 120.gadā Flāvijs Akvila veda 5000 romiešu elites leģiona kareivjus kaujas uzdevumā tālu aiz tolaik zināmās pasaules robežām – uz Kaledonijas augstienēm (mūsdienu Skotija). Kopš tā laika neviens vairs nav viņus redzējis… Pēc 20 gadiem komandiera dēls Marks Akvila (Čenings Tatums) nolemj atklāt viņu nozušanas noslēpumu un atrast pazudušā leģiona emblēmu – ērgli, lai atkal celtu godā savu tēvu, kas vadīja 9.leģionu. Režisors - Kevins Makdonalds.

08.04.2011

Metropolitan Opera: GRĀFS ORĪ (Metropolitan Opera: LE COMTE ORY)

Rosīni Le Comte Ory – operas jauniestudējums

Rosīni vokāli žilbinošās komēdijas iestudējumā Metropolitēna operā galveno lomu atveido bel canto sensācija Huans Djego Floress. Cīņā par vientuļās grāfienes Adeles mīlestību (soprāns Diāna Damraua) viņš mērojas spēkiem ar mecosoprānu Džoisu Didonato vīrieša lomā - atveidojot viņa sāncensi Izoljē. Bartlett Sher (Production); Michael Yeargan (Set Designer); Catherine Zuber (Costume Designer); Brian MacDevitt (Lighting Designer).

08.04.2011

Foto: publicitātes

Koncerts

Pēc 15 vienreizējiem gadiem, kas sākās ar tādu singlu kā „Salva Mea”, grupa „Faithless”, kuras dalībniekus – Rollo, Maxi Jazz un Sister Bliss - uzskata par deju mūzikas pionieriem – 8. aprīļa vēlā vakarā beigs kopīgo muzikālo ceļojumu, sakot atvadas saviem faniem visā pasaulē no Londonas Brixton O2 Academy. K/t „Kino Citadele” dod iespēju arī visiem Latvijas deju mūzikas cienītājiem piedalīties neaizmirstamajā grupas atvadu šovā, baudot grupas pēdējo uzstāšanos izcilā attēla un skaņas kvalitātē uz lielā tiešraidē no Londonas piektdien, naktī no 8. uz 9. aprīli, plkst. 00:30! Leģendārās deju mūzikas apvienības atvadu koncerts TIEŠRAIDĒ no Londonas.

08.04.2011.

TV

Foto: publicitātes

Jau no 9.aprīļa un turpmāk ik sestdienu (18:20) LNT kopā ar veikalu tīklu "Maxima" piedāvā jaunu pavāru raidījumu visai ģimenei "Čiks un gatavs". Lieliskais pavārs Lauris Aleksejevs kopā ar saviem bērniem Reini Dominiku un Katrīnu Annu stāstīs, kā pagatavot brīnumgardas lietas!

Foto: publicitātes

Tautas komponista Raimonda Paula 75. gadu jubilejas koncerts TV3 skatītājiem tiks dāvāts trīs svētdienas pēc kārtas – pirmā koncerta daļa "Teātris un kino" jau 10. aprīlī 20:40. Koncerta otrā daļa "Citas Raimonda Paula dziesmas" 17.aprīlī un trešā daļa "Viss... vispopulārākais" jau 24.aprīlī 20:40 TV3.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu