Nikolajs Puzikovs tik postošus plūdus Ogrē līdz šim nav piedzīvojis (67)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Dziedošais policists Nikolajs Puzikovs ik gadu saskaras ar plūdiem un to sekām savā dzimtajā pilsētā Ogrē. Puisis uzsver, ka tik pamatīgi plūdi kādi Ogrē ir šobrīd, nav bijuši nekad. Mūziķis mudina ogrēniešus būt uzmanīgiem un klausīt varas iestādes!

Nikolajs ir strādājis dienā, kad sākās plūdi, un redzējis, kā ceļas ūdens līmenis Daugavā. Dziedātājs uzsver, ka nekad Ogrē nav bijuši tik lieli plūdi. Parasti ūdens nav novērojams uz brauktuvēm un asfalta, toties šogad ir pat nobloķēti ceļi applūšanas dēļ. Lai Puzikovs tiktu uz ģimenes māju, viņam nākas braukt milzīgiem līkumiem un meklēt ceļus, kuri nav bloķēti.

«Armijas darbinieki spridzina ledu katru dienu, tas palīdzēs ledum kust un ūdenim plūst uz jūru. Divas dienas turēsies plūdi, un tad atkal viss būs kā parasti, cilvēkiem tikai būs jātiek galā ar plūdu sekām, toties viņi varēs atgriezties mājās,» aizdomājas Nikolajs.

Puisis priecājas, ka viņa ģimenes māja ir kalnā un nekad neapplūst, bet, dzīvojot pie upes, mūziķis ik gadu redz kā applūst kaimiņu mājas un kā viņi cīnās ar plūdiem un to sekām.

Dziedātājs ir sašutis par cilvēku nepakļaušanos varas iestādēm un nevēlēšanos evakuēties no savām mājvietām.

«Ne velti varas iestāžu pārstāvji lūdz to darīt, ja to jautā, tātad draud briesmas un muļķīgi ir nesekot ieteikumiem pamest māju, bet palikt un riskēt ar dzīvību,» skaidro Puzikovs.

Mūziķis uzsver, ka tas jau ir atkarīgs no cilvēka, varas iestādes nevar ar spēku aizvest cilvēku, lai kā tas apdraudētu viņa dzīvību, ja cilvēks atrodas savā īpašumā. Viņam ir tiesības tur atrasties un izlemt, ko darīt. Diemžēl šāda spītība un nepakļaušanās šogad ir atnesusi nāves gadījumu.

«Šajā laika posmā vienmēr ir problēmas gan ar plūdiem, gan bļitkotājiem. Bļitkotāji sēž uz Daugavas ledus līdz pēdējam, arī kad ledus ir tikai pāris centimetrus biezs, viņi vēl steidz noķert pēdējās zivis. Tas ir ļoti bīstami! Pagājušajā gadā kopā ar ugunsdzēsējiem un saviem policijas kolēģiem saņēmām uzdevumu lūgt bļitkotājus iet nost no ledus,» darba pieredzē dalās Puzikovs.

«Dziedošais policists» lūdz ogrēniešus būt uzmanīgiem, veltīgi neriskēt un pēc plūdiem veiksmīgi atgriezties mājās!

Komentāri (67)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu