«Sigur Rós» jauno plati izdos mēnesi pirms «Positivus» (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Islandes apvienība «Sigur Rós», kas šogad muzicēs Salacgrīvas festivālā «Positivus», paziņojusi, ka jaunais studijas albums «Kveikur», kas sekos pagājušā gada darbam «Valtari», klajā nāks 17.jūnijā.

Tas būs grupas septītais studijas ieraksts un tiks izdots kompānijā «XL Recordings». Kā liecina šonedēļ publiskotais videoklips dziesmai «Brennisteinn», «Sigur Rós» mūzika kļuvusi smagāka un agresīvāka.

Jau ziņots, ka «Sigur Rós» šobrīd darbojas kā trio, jo taustiņinstrumentālists Kjartans «Kjarri» Sveinsons ir pametis grupu. Viņš jau bija izlaidis 2012. gada koncertus.

«Būs izmaiņas skanējumā, bet ne tāpēc, ka Kjartans ir prom. Mēs vienmēr cenšamies attīstīties un radīt ko interesantu,» komentē mūziķi. «Viņš teica, ka pusi savas dzīves ir veltījis grupai, ir pienācis laiks pārmaiņām. Mēs šķīrāmies kā draugi. Viņš ir iecerējis komponēt viens pats.»

Publiskots arī albuma vāks un dziesmu saraksts.

Atgādinām, ka 2008. gada 22. augusta vakarā grupa sniedza koncertu arī Arēnas Rīga amfiteātrī.

«Kveikur»:

01 Brennisteinn
02 Hrafntinna
03 Isjaki
04 Yfirbord
05 Stormur
06 Kveikur
07 Rafstraumur
08 Bláprádur
09 Var

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā - «Positivus festivāls 2013» šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas, no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Kveikur
Kveikur Foto: Publicitātes foto
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu