Gada balvā izskanēs Freimanim veltīts priekšnesums (34)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas" apbalvošanas pasākumā, kas 22.februārī notiks Latvijas Nacionālajā teātrī, īpašs priekšnesums būs veltīts arī mūžībā aizgājušajam dziedātājam un dzejniekam Mārtiņam Freimanim, informē Latvijas Skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienības pārstāve Agrita Bikaviņa.

"Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva", tāpat kā Latvijas mūzika kopumā, nav iedomājama bez Freimaņa, jo gandrīz ik gadu balvu nomināciju sarakstā bijusi grupa "Tumsa" vai kāda dziesma, ko Freimanis radījis citiem izpildītājiem.

Savas profesionālās darbības laikā mūziķis godināts ar divām balvām nominācijā "Labākais radio hits" - 2005.gadā par "Putnu balles" visu laiku lielāko hitu "Spārni un vējš", savukārt 2006.gadā radio hits bija grupas "Tumsa" izpildītā dziesma "Un pirms mēs aizmigām".

Tāpat mūziķis parūpējies par neaizmirstamiem priekšnesumiem uz Gada balvas skatuves - 2007.gadā, izpildot skaņdarbu "Pat Parisai tā nav", grupa "Tumsa" uz skatuves parādījās sieviešu tērpos, bet pats solists bija iejuties Parisas Hiltones tēlā, kā aksesuāru neaizmirstot arī mazo sunīti. Savukārt pērn mūziķis iejutās balvu pasniedzēja godā, pasniedzot balvu kā seriāla "Ugunsgrēks" varonis Oto.

Bikaviņa stāstīja, ka arī šogad "Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas" ceremonijā būs gaidāmi pārsteigumi, jo tiek gatavota īpaša trīsdimensionāla skatuve, kas ļaus izveidot vairākas skatuves vienā, kā arī plānotas vairākas Latvijas nozīmīgāko mūzikas zvaigžņu uzstāšanās. Pasākuma scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kurš veido scenogrāfiju Latvijas Nacionālā teātra izrādēm un lieliski pārzina zāles iespējas.

"Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas" apbalvošanas ceremonija tiešraidē būs skatāma "TV3" 22.februārī plkst.21.

Šogad "Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas" apbalvošanas pasākumā mūziķi tiks apbalvoti 16 nominācijās.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu