Slavenības pret ieročiem. VIDEO (14)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pasaulē slaveni cilvēki – dziedātāja Bejonsē, Selēna Gomesa, Džesika Alba, Gvineta Paltrova u.c. – uzņēmuši video, kurā aicina cīnīties pret vardarbību un izstrādāt plānu, kā apturēt noziegumus, kuros izmantoti ieroči.

Slavenības izmanto savu popularitāti, lai pievērstu uzmanību vardarbībai, kura tiek veikta ar ieročiem. Uz šādu soli aktierus, dziedātājus un citus māksliniekus mudinājusi nesen notikusī traģēdija Sendijas Hukas skolā, kurā apšaudē gāja bojā 27 cilvēki.

20 no tiem bija bērni vecumā no sešiem līdz septiņiem gadiem.

Noziedznieks Ādams Lanza (20) pēc paveiktā izdarīja pašnāvību.

Videomateriālā slavenības uzdod jautājumus un aicina pārdomāt ieroču izmantošanas atļauju piešķiršanu un pieejamību: «Cik vēl? Cik vēl skolu? Cik vēl skolas klašu? Cik vēl kinoteātru? Cik vēl baznīcu? Cik vēl veikalu? Pietiek!»

Aktieri ziņo, ka vairs nevēlas redzēt un dzirdēt par upuru sarakstiem vai šausminošām traģēdijām. «Tagad ir īstais laiks. Līdz brīdim, kad kāds no mums sarakstā ieraudzīs sava tuvinieka vārdu. Vairs nekādu sarakstu. Ja vien mēs būtu to izdarījuši jau vakar. Tagad ir īstais laiks,» teic slavenības.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu