Zaķu karaliste, vecīšu skrējiens u.c. TVNET ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNT

Laiks līdz Ziemassvētkiem parasti ir svētku gaidīšanas un dāvanu meklēšanas laiks. Lai to iepirkšana nesagādātu lieku pirmssvētku drudzi, iesakām doties tās meklēt jau laikus; un kāpēc ne uz krāmu tirdziņiem? Paralēli dāvanu medībām neaizmirsti palutināt arī sevi, apmeklējot kādu koncertu, kino vai izrādi.

Foto: publicitātes

8.decembrī Avotu un Matīsa ielas stūrī otro reizi tiksies tirgotāji un pircēji, lai baudītu atdzimstošo krāmu tirdziņu tradīciju un pārējai Rīgai atgādinātu, ka Avotu iela izsenis bijusi tirgotāju iela. No svētku rotājumiem un kleitām līdz platēm, porcelānam, ikdienas sīkumiem un senām slidām - tas viss būs pieejams Matīsa ielā 64 šajā sestdienā no plkst. 10.00 līdz 18.00. Apmeklētāji aicināti noskaņoties ieraudzīt un iegādāties visdažādākās lietas, kas varētu noderēt gan saimniecībā, gan Ziemassvētku dāvanu maisam.

Foto: TVNET

9.decembrī Rīgā jau piekto gadu tiks rīkots Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, informē pasākuma rīkotāji. Labdarības skrējienā var piedalīties ikviens, kurš ir pārģērbies Ziemassvētku vecīša tērpā un ir gatavs skriet trīs kilometrus garu distanci apkārt Vecrīgai. Pasākums sāksies plkst. 11.30 ar iesildīšanos, bet plkst. 12 Doma laukumā tiks dots starts skrējienam. Lai piedalītos skrējienā, jāreģistrējas mājaslapā «www.santasfunrun.lv».

Foto: publicitātes

Sākoties Adventam, Rīgā Esplanādes parkā jau tradicionāli sācis darboties Ziemassvētku tirdziņš, kur šogad pirmo reizi visus mazos un lielos iepriecina arī Trušu karaliste. Trušu karaliste ir neliela pilsētiņa ar greznām mājām, pilīm, šķūnīšiem, tiltiņiem un pat savu baznīcu. Taču atšķirībā no parastām pilsētām to apdzīvo 46 truši. Mazie, pūkainie karalistes iemītnieki priecēs Esplanādes Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājus līdz pat nākamā gada janvāra vidum.

Foto: publicitātes

Izrādes darbība norisinās 2112.gadā, kad starpplanētu lidojumi kļuvuši par ikdienu un radītas datorprogrammas, kas ļauj izveidot savu avatāru, kuru nav iespējams atšķirt no reālas būtnes. Izrādei veidoti krāšņi tērpi un oriģināls skatuves noformējums, kas ļaus bērniem iztēloties dzīvi uz Zemes pēc 100 gadiem, kad to apmeklēs citplanētieši. Lomās: māmiņa - Olga Rajecka, tēvs - Dainis Porgants, pārdevēja - Indra Burkovska, kosmohuligāni ir šova «Dejo nost!» uzvarētāji - Deniss Tumakovs, Sarmīte Prule un Andrejs Turanovs. Galveno varoni atveidos deviņgadīgais Raivo Jānis Johansons no «Rīgas akmentiņiem», viņa māsiņu - Betija Bedikere, abi jaunie dziedātāji ir dažādu konkursu uzvarētāji. Rīgā SPLANDID PALACE (lielā zāle) 5.decembrī, 6.decembrī, un 26.decembrī. plkst. 11.00, 13.00, 16.00, 12.decembrī Valmierā, 7.decembrī Cēsīs, 18.decembrī Ogrē, 14.decembrī Rēzeknē, 25.janvārī Krustpilī, 29.janvārī Jelgavā, 31.janvārī Ventspilī.

Foto: publicitātes

No 7.decembra līdz 30.decembrim notiks ikgadējā festivāla «Eiropas Ziemassvētki» koncerti, kas šogad izskanēs diapazonā no rotaļīgas kamermūzikas līdz apjomīgām oratorijām. Piektdien, 7. decembrī, plkst. 19:00 Lielajā ģildē Mendelszona simfonija un Ravela klavierkoncerts, bet svētdien, 9. decembrī, plkst. 19:00 Lielajā ģildē Hortus Musicus. Viduslaiku Ziemassvētki.

Foto: publicitātes

7. decembrī atjaunojuma pirmizrādi piedzīvos kritiķu un skatītāju iemīļotā izrāde - Džakomo Pučīni opera «Toska» ar Modestu Pitrenu pie diriģenta pults. Režisora Dmitrija Bertmana (Maskava) veidotajā iestudējumā galvenajās lomās iejutīsies lieliskie LNO solisti: Liene Kinča, Andris Ludvigs un Jānis Apeinis. «Tosku» raksturo Pučīni darbiem neparasti spriegais stāsts, kurā spēkiem mērojas ideālisms un iekāre, jaunais un vecais, patiesa mīlestība un nesamierināms naids. Operdīvas Toskas un mākslinieka Kavaradosi kaislība tiek izspēlēta Romas krāšņajos interjeros. Greznās telpas kļuvušas par fonu arī Toskas un slepenpolicijas priekšnieka Skarpijas attiecību peripetijām un atrisinājumam, kas pēdējā cēlienā kulminē Pučīni opusam netipiskā vidē – Toskas zemapziņā.

Foto: publicitātes

Iestājoties tumšākam laikam, teātra programmā novembra sākumā atgriežas arī «Pasaka par Gardeguni» (rež. Andrejs Jarovojs). Izrādes pamatā ir Vilhelma Haufa pasaka «Punduris Gardegunis» – mazliet baiss stāsts ar laimīgām beigām, teicējas lomā iejūtas aktrise Maija Doveika, kuras stāstu papildina Arvīda Augšupa un Olivera Tarvida uzburtās dzīvās skaņas ainavas. ««Pasaka par Gardeguni» ir izrāde tiem, kam patīk klausīties uz iztēloties, un tā ir saņēmusi atzinīgus vārdus pēc izrāžu noskatīšanās ne vien no pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, bet arī no pusaudžiem un pieaugušajiem. Teicējas lomā aktrise Maija Doveika, kuras stāstu papildina Arvīda Augšupa un Olivera Tarvida uzburtās skaņu ainavas.

Foto: publicitātes

Liepājā atgriezies režisors Dž.Dž.Džilindžers, kurš ar Liepājas teātra aktieriem iestudē Vadima Korša komisko parodiju «Atsaldētais». Pirmizrāde paredzēta 8.decembrī. Luga «Atsaldētais» stāsta par kādu ebreju ģimeni, kura nejauši izdzird sensacionālu ziņu - Antarktīdas ledū ticis atrasts sasalis vīrieša ķermenis. Un neticamā kārtā - pēc ķermeņa atsaldēšanas - izrādās, ka vīrietis ir dzīvs. Atsaldētā lomā - Egons Dombrovskis, pārējās lomās - Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Signe Ruicēna, Gatis Maliks, Anete Berķe, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Marģers Eglinskis, Laura Jeruma un Anda Albuže.

Foto: publicitātes

8.decembrī M. Čehova Rīgas Krievu teātrī teātra un kino režisora, «Nikas» prēmijas laureāta, Dmitrija Astrahana jaunais projekts «Ceļinieki naktī», kura dramaturgs ir Oļegs Daņilovs. Pirmo reizi 20 gadu ilgās laulības laikā Kuprijanovu pāris nokļūst situācijā, kuru bez pārspīlējuma var saukt par anekdotisku: no komandējuma atgriežas... Tikai ne vīrs, bet sieva, un nevis no komandējuma, bet... Lomās: Igors Čerņavskis, Tatjana Lukašenkova, Jakovs Rafalsons, Dana Čerņecova/Anastasija Timošenko, Oļegs Teterins.

Foto: publicitātes

7.decembrī Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos jauniestudējums «Vau!!!» - čehu kino režisora un scenārista Petra Zelenkas lugas «Parastais vājprāts ikdienā» versija Mihaila Gruzdova režijā. Luga ar nosaukumu «Parastais vājprāts ikdienā» (2001) ir 1967. gadā dzimušā Petra Zelenkas debija teātrī. Atsevišķu anekdotisku situāciju montāža rada vienotu mozaīku, un robeža starp smieklīgu komēdiju, grotesku un traģēdiju ir ļoti vaļīga. Izrādē «Vau!!!», kas Dailes teātra versijā nodēvēta par «Parasto vājprātu ikdienā 2 cēlienos», spēlēs Ģirts Ķesteris (Petrs), Pēteris Liepiņš (Tēvs), Olga Dreģe (Māte), Vita Vārpiņa (Silvija), Kaspars Zāle (Jirži), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Alise), Artis Robežnieks (Muša), Dārta Daneviča (Anna), Kristīne Nevarauska (Jana), Inita Dzelme (Manekens Eva / dejotāja) un Uldis Siliņš (Alešs).

Foto: publicitātes

7.decembrī plkst. 19.00 Siguldas kultūras namā būs skatāma Dejas teātra kompānijas «Stars’ Well» dejas izrāde «TURpinĀJUMS». Dejas teātra izrāde «TURpinĀJUMS» ir izrāde par cilvēku savstarpējo attiecību mijiedarbību pilsētvidē. Pilsētā, kurā satiekas un dzīvo visdažādākie cilvēki, bet konkrēti šajā izrādes tapšanas procesā tika pētītas attiecības starp pilsētas vidē uzaugušo un lauku vidē uzaugošo cilvēku. Vai ir un kādas ir iespējamās atšķirības? Kā veidojas sadarbība starp šīm divām cilvēku grupām? Un kas vispār ir cilvēciska sadarbība, un vai tai ir nozīme mūsdienu pasaulē, kurā cilvēki koncentrējas uz materiāliem labumiem, kas iluzori rada piederības un drošības sajūtu...

Foto: TVNET

9.decembrī kinoteātrī «Splendid Palace» ar vēl nebijušu un pārsteidzošu koncertprogrammu uzstāsies projekta vēstnesis - pianists Vestards Šimkus sadarbībā ar elektroniskās mūzikas duetu Elvi/Dunian un multimediju mākslinieci Katrīnu Neiburgu, informē pasākuma organizatori. «Tā būs vispersoniskākā programma, kādu es jebkad esmu spēlējis. Samsung Smart Sessions ir unikālākais projekts, kādā es līdz šim esmu iesaistījies,» atzīst pianists Vestards Šimkus. «Tas būs unikāls koncerts ne tikai man pašam, bet visai Latvijas kultūras telpai, jo līdz šim nevienā koncertā Latvijā akadēmiskās mūzikas pianists nav sadarbojies ar elektroniskās mūzikas pārstāvjiem.

Foto: publicitātes

Festivāls «Rīgas ritmi» ziemas koncertu sērijā 9.decembrī Rīgas Kongresu namā piedāvās koncertu, kurā uzstāsies amerikāņu džeza izpildītājs Kurts Elings (Kurt Elling) kopā ar Latvijas Radio bigbendu. Mākslinieks Rīgā uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu, kas ir atjaunots kolektīvs, kura patrons ir komponists Raimonds Pauls, mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns, diriģents un repetitors Kārlis Vanags.

Foto: TVNET

Rokgrupa «Dzelzs vilks» Rīgā sniegs šā gada pēdējo koncertu, saturiski un kalendāri dodoties tieši pretī medijos piesauktajam pasaules galam, informē grupas menedžere Aija Kaukule. Gada noslēguma uzstāšanās notiks 7.decembrī Rīgā, «Latvijas 1.rokkafejnīcā - Reiterna nams», kur «Vilku nakts» laikā pirmoreiz «Dzelzs vilku» iesildīs grupa «Wounded Wolf» un tās soliste Laima Lediņa.

Foto: publicitātes

7. decembrī Pasaules mūzikas festivāla «Garšvielas» ietvaros t/n «Jūras vārti» viesosies somu komponists un mūziķis Džimijs Tenors (Jimi Tenor). Kopā ar Berlīnē bāzēto afro-beat ansambli «Kabu Kabu» tiks prezentēts nule izdotais kopdarbs «The Mystery Of Aether». Džimijs Tenors ir pazīstams kā produktīvs mūziķis, kura darbi vienmēr tiek radīti atbilstoši aktuālākajām tendencēm. Tenora mūzika nekad nav pakļāvusies meinstrīma uzliktajiem noteikumiem. Drīzāk raksturojama kā afroamerikāņu, pārspīlēta glamūra un spontānu džeza improvizāciju apvienojums, kurā mūziķis pats nereti piedalās ar vokālu falsetā. Visraženākā sadarbība izveidojusies ar Vācijā rezidējošo afro-beat ansambli «Kabu Kabu», kā rezultātā izdoti četri mūzikas albumi un viens koncertieraksts. Pēdējais no tiem «The Mystery Of Aether» izdots šā gada oktobra beigās. Grupu «Kabu Kabu» dibinājuši perkusionists Akinola Famsons (Akinola Famson), bundzinieks Ekous Brauns (Ekow Brown) un basģitārists Patriks Frankouskis (Patrick Frankowski). Atkarībā no koncerta amplitūdas sastāvs tiek bagātināts ar papildu mūziķiem.

Foto: publicitātes

Jau no 7.decembra ik piektdienas vakaru TV3 skatītāji tiks aicināti viesos pie slavenībām raidījumā «Tikai ar ielūgumiem». Šarmantie aktieri Gints Grāvelis un Intars Rešetins pozitīvi izklaidējošā manierē atklās ko vairāk par raidījuma «Tikai ar ielūgumiem» galvenajiem varoņiem. TV3 skatītāji kopā ar vadītājiem izklaidēsies, ielūkosies slavenību dzīvē un uzzinās, par ko viņi priecājas un par ko pārdzīvo. Un nepalaidiet garām raidījuma beigas, jo ikreiz kāda no slavenībām tiks pamatīgi izjokota.

Foto: TV3

Daudzsēriju detektīvfilmas «Ēnu spēles» beidzamā sērija ir klāt! Lai gan Gabrielai un Robertam šajā dienā ir ieplānota brīvdiena, jo abi dodas uz kāzām. Tomēr tajās notikušais prasīs atgriezties pie darba pienākumiem. Kāzu laikā tiek noslepkavota līgavas draudzene Laila. Daudziem ir iemesls, bet neviens neatzīstas. Aizliegtais auglis, grēks un kaisle… Kurš būs pārkāpis Bībeles piekto bausli? Skatieties pēdējo sēriju šajā svētdienā, 9.decembrī 20:00 kanālā TV3.

Foto: LNT

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu