«Staro Rīga» tīkamākā instalācija - «Iluminātu taka»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaismas festivālā «Staro Rīga» SMS balsojumā par tīkamāko objektu atzīta «Iluminātu taka. VOX POPULI - VOX DEI».

Festivāla apmeklētāji par tīkamāko atzinuši «Iluminātu takas» interaktīvo objektu «Pasaules vērtību okeāns», kur uz Mencendorfa nama fasādes tika projicēta lielformāta KINEKT videoinstalācija.

SMS balsojums norisinājās no 15. novembra plkst. 18:00 līdz 18. novembra plkst. 23:00. Objekta veidotāji ir «PARUS Studio» un «Vizuālās Kultūras klubs».

Balsojuma otrajā vietā ierindojas «Lattelecom. Tilts, kas savieno», topu turpina «Ārpuszemes civilizācijas», «START TREKS», «Sveiciens saulei», «Dzīles», «Rasa: Daba ienāk pilsētā», «Samsung SMART SESSIONS», «Gondola», kā arī iedzīvotāju līdzdalības akcija «Pagarinātā diena».

Piektais gaismas festivāls Staro Rīga noslēdzies, piesaistot lielu apmeklētāju skaitu un aktivitāti.

Staro Rīga 2012 faktos un skaitļos.

Festivālā kopā bija aplūkojami 81 gaismas objekts.

Kopā tika izdalīti vairāk kā 100 000 informatīvo materiālu – objektu kartes un festivāla bukleti.

Festivāla nedēļā vairāk nekā pusmiljons skatījumu www.staroriga.lv (537 916 skatījumi) no 85 dažādām pasaules valstīm, neskaitot Latviju.

554 000 skatījumu bijuši 1188 interaktīvajai objektu kartei, kura bija atrodama festivāla mājas lapā, 1188.lv, kā arī portālos DELFI, Diena.lv u.c.

140 Rīga 2014 brīvprātīgo piecās dienās iesaistījās apmeklētāju informēšanā un palīdzēja orientēties.

36 750 cilvēku visā pasaulē lasījuši Staro Rīga ziņas festivāla Facebook lapā.

Festivāla «Staro Rīga» organizators ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotājs - nodibinājums «Rīga 2014», un festivāls ar īpaši krāšņu programmu iekļauts 2014.gada programmā.

Kā ziņots, gaismas festivāls «Staro Rīga» Latvijas galvaspilsētā baudāms no 15.novembra līdz 18.novembrim. Festivāla konkursa programmā šoreiz piedalījās 23 projekti, bet kopumā festivālā bija iekļauti 70 objekti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu