Grupai «Dabasu Durovys» otrais mūzikas albums (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Daugavpilī ceturtdien, 2012.gada 11.oktobrī, latgaliešu rokgrupa «Dabasu Durovys» prezentēs savu otro mūzikas albumu «Styklu vītā skaņa» (no latgaliešu val. «Stiklu vietā skaņa»). Albuma atklāšanas pasākumā koncertēs arī grupas draugi Guntis Rasims, Laura Bicāne, Evija Smagare, Jacobs Ladder, informē Anna Briška, grupas «Dabasu Durovys» menedžere.

Mūzikas albumā «Styklu vītā skaņa» iekļautas 14 kompozīcijas latgaliešu, latviešu un angļu valodā. Vairākas dziesmas jau ir pazīstamas klausītājiem kā singli - «Vacais mašīnists», «Grēku fani», «Trešais pagarynuojums» u.c. Albumā ir arī pavisam jaunas dziesmas, kas savu klausītāju sasniegs pirmo reizi. Nosaukums «Styklu vītā skaņa» radies, iespaidojoties no idejas par to, ka pasauli var redzēt ne tikai vizuāli, bet arī caur skaņu.

Dziesmu mūzikas un tekstu autors pamatā ir grupas līderis Arnis Slobožaņins. Tomēr šajā albumā būs arī leģendārās Daugavpils grupas «Elpa» viena no pirmajām iestudētajām kompozīcijām «Dziesmiņa par izglābšanu» (O.Vācieša teksts), ko «Dabasu Durovys» ierakstījusi sadarbībā ar komponistu, basģitāristu Valdi Rundzānu pēc veiksmīgā kopprojekta mūzikas un mākslas festivālā «Bildes 2010». Grupas daiļradē ir arī pazīstamu Latgales dzejnieku ietekme – dziesmai «Veikala dadzynuošona» izvēlēts Valentīna Lukaševiča teksts, savukārt dziesmu «White» iedvesmojusi Ontona Slišāna dzeja.

Albums ierakstīts Arņa Slobožaņina mājas studijā, dziesmas miksēja Armands Treilihs, Edgars Skrāģis, Nick Dawes, albuma masteringu veicis Nicolas Dawes (Francija). Albumu «Styklu vītā skaņa» izdod «Latgolys Producentu Grupa», informatīvie atbalstītāji ir Latgales Radio, Divu Krastu Radio, portāls LaKuGa.lv.

«Styklu vītā skaņa»
«Styklu vītā skaņa» Foto: Publicitātes foto

«Dabasu Durovys»

Grupa «Dabasu Durovys» izveidota 2006.gada sākumā Daugavpilī, 2008.gada rudenī tika izdots debijas albums «Ļepetņīks». «Dabasu Durovys» regulāri koncertē Latgalē un Rīgā. Ar koncertprogrammām grupa ir viesojusies Lietuvā, Portugālē, Austrālijā. «Dabasu Durovys» ir arī daudzu mūzikas festivālu, konkursu dalībnieki - «Bildes 2010», «Tu Esi Pamanīts» (2006), «Muzykys Skrytuļs» (2006, 2007, 2011), «Micrec bārs Open» (final 5, 2007), «Chemical Reaction» (2006, 2007), «Upeitis Uobeļduorzs» (2006, 2007, 2008, 2010), «Bliez pa pirmo» (2009), «Tevo gitara» Lietuvā (2010, 2011) u.c.

Lai tiktos ar saviem atbalstītājiem, uz jaunā albuma «Styklu vītā skaņa» prezentācijas pasākumu grupa «Dabasu Durovys» aicina Daugavpilī, viesnīcas «Latgola» restorānā «Plaza» ceturtdien, 2012.gada 11.oktobrī plkst. 21.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu