Vitas Mercas izstāde «Atspulgi» galerijā «Arkādija» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Arkādija"

No 9. augusta galerijas «Arkādija» izstāžu zālē būs skatāma ievērojamās latviešu gleznotājas Vitas Mercas jaunāko darbu kolekcija «Atspulgi», informē galerijas pārstāvis Mārtiņš Eglītis.

Darbi galvenokārt tapuši šovasar, tie, kā ierasts, gleznoti eļļas tehnikā. Arī šajā izstādē māksliniece runā par sev tuvo tematiku - ainavu un kluso dabu, kas arī ir mākslinieces daiļrades galvenā dominante.

Foto: Publicitātes foto / Galerija "Arkādija"

Vita Merca ir smalka koloriste, kas ierindo mākslinieci savas paaudzes spožāko gleznotāju virsotnē. Mākslas akadēmiju absolvējusi pie profesora Eduarda Kalniņa, visu mūžu

palikusi uzticīga savam pamatprincipam - padziļināt mākslā vienkāršo, līdz tas kļūst neparasts.

Māksliniece dzimusi 1951.gadā. Interese par glezniecību viņai ir bijusi jau no trīspadsmit gadu vecuma, un no 1963. līdz 1970. gadam Vita mācās Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, vienā klasē ar gleznotāju Ilzi Avotiņu un Edgaru Folku. 1971. gadā viņa iestājas Latvijas Mākslas akadēmijā, glezniecības nodaļā, kuru absolvē 1977. gadā. Akadēmijā māksliniece studē pie izcilā gleznotāja profesora Eduarda Kalniņa. Viņas skolotāji ir P. Postažs, I. Vecozols, V. Ozols, E. Iltners. Glezniecības nodaļu beidz ar diplomdarbu «Pēc darba», un tā vadītājs ir profesors Eduards Kalniņš. Pēc LMA beigšanas māksliniece strādā Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolā.

Foto: Publicitātes foto / Galerija "Arkādija"

1980. gadā Eduards Kalniņš uzaicina mācīties savā meistardarbnīcā, kur Vita Mecra studē trīs gadus. Šajā laikā ir radoši komandējumi gan uz Armēniju, gan Krieviju – Maskavu, Sanktpēterburgu. No 1984. līdz 1999. gadam viņa strādā Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā; 1999. – 2004. gadā Latvijas Kristīgajā akadēmijā. No 2004. gada strādājusi Baltijas Starptautiskajā akadēmijā kā asociētā profesore.

Vitas Mercas izstāde «Atspulgi» būs skatāma no 9. augusta līdz 12. septembrim, arī «Balto nakšu» norises laikā 8.septembrī no plkst. 21 līdz plkst. 02.00.

Mākslas galerija «Arkādija» A. Čaka ielā 38 (ieeja no Ģertrūdes ielas)

Galerijas darba laiks - ik dienas no plkst. 12 līdz 19, izņemot svētdienas un pirmdienas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu