Maija Doveika: Es nevarētu visu laiku sēdēt mājās virtuvē (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

TV3 seriāla «UgunsGrēks» Elizabetes lomas atveidotāja Maija Doveika šovasar uz desmit dienām bija devusies vasaras atvaļinājumā. Tiesa gan, no atpūtas ne miņas, jo aktrise brīvajās dienās paguvusi vien sakārtot sadzīviskas lietas, un jau atgriezusies uz skatuves. Šovasar viņa spēlē jautrā muzikālā komēdijā «Teic, kur zeme skaistākā...», atveidojot galveno - princeses lomu.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Maija Doveika atklāj, ka ļoti priecājas par iespēju spēlēt dažādos teātros un izrādēs. «Tas ir tāpat kā smaržoties ar dažādām smaržām. «Kenzo» ir citas vēsmas, «Dior» ir kaut kas cits raksturīgs, bet «Gotjē» ir pavisam cits brends,» viņa salīdzina daudzveidīgās darbības sfēras ar smaržām. Tieši tādēļ arī aktrise šovasar piekritusi piedalīties «Izklaides producentu apvienības 7» iestudētajā brīvdabas muzikālā komēdijā «Teic, kur zeme skaistākā...», nevis baudīt vasaras atvaļinājumu.

Aktrise Maija Doveika Dailes teātra sezonas noslēguma ballītē ar skatuves kolēģi Artūru Dīci
Aktrise Maija Doveika Dailes teātra sezonas noslēguma ballītē ar skatuves kolēģi Artūru Dīci Foto: Sejas.lv

«Man jau bija desmit dienu brīvlaiks, kurām pa vidu bija arī Jāņi. Šajā laikā risināju dažādus tehniskus un sadzīviskus jautājumus. Pat nemanīju kā zibenīgā ātrumā paskrēja brīvdienas,» teic aktrise.

Vaicājot, vai paralēli visiem darbiem, izdodas arī pildīt mammas pienākumus, audzinot dēliņu Pāvilu Andresu, Maija atzīst, ka mūsdienu vecākiem ir vienādas problēmas ar vecāku būšanu.

«Šim jautājumam nemaz filozofiski nevar pieiet. Domāju, ka vecāki, kuri mēnesī saņem bērnu naudiņu astoņus latus mēnesī, mani sapratīs. Ko tas nozīmē, kas tas ir? Pat nezinu, vai ir kāda lieta, kuru iegādājoties, tik maz iztērēju. Līdz ar to atkrīt jautājumi par to, cik tu vari būt brīnišķīgs vecāks un sēdēt mājas. Var jau būt, ja blakus ir ļoti turīgs cilvēks, kas uztur, bet arī tad ir jautājums, vai ir veselīgi visu laiku sēdēt mājās.

Noteikti ir arī mājsaimnieces, kas ķer no tā kaifu, bet es esmu sabiedriska būtne un es nemāku visu laiku sēdēt virtuvē. Man ir tāda profesija, ka es nemaz nevaru visu laiku sēdēt virtuvē: tas ir kā sports; man jābūt fiziskā, emocionālā un intelektuālā formā. Nemitīgi,» viņa raksturo situāciju.

Raksturojot savu princeses lomu brīvdabas izrādē, Maija teic, ka viņa pat vairāk ir kā valsts amatpersona: «Viņa jau dikti gribētu bīdīt valsts procesus, bet šobrīd manai varonei pietrūkst zinības un mazliet varēšanas, savukārt spēka un potences gan viņai netrūkst.» Viņasprāt, ikviena meitene bērnībā grib spēlēt princesi. «Es arī gribēju,» Maija smejas.

Maija šīs vasaras brīvdabas muzikālās komēdijas «Teic, kur zeme skaistākā...» mēģinājumā
Maija šīs vasaras brīvdabas muzikālās komēdijas «Teic, kur zeme skaistākā...» mēģinājumā Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Tiesa gan, aktrise jau iepriekš Dailes teātrī atveidojusi princeses lomu režisora Fēliksa Deiča iestudētajā Karlo Goci lugā «Zaļais putniņš». «Tā bija ļoti ideālistiska princese, apgarota un pati pārņemta ar to visu, ko dara,» skaidro Maija.

Noslēgusies arī seriāla «UgunsGrēks» sezona, kurā Maijas atveidotā varone Elizabete mirkst asinīs. Šobrīd pašai aktrisei nav zināms, kā attīstīsies nākamās sezonas seriāla notikumi un kāds liktenis sagaida viņas atveidoto varoni.

««UgunsGrēks» jau laika gaitā ir kļuvis par firmas zīmi. Tā skatītāju mīlestība ir fenomenāla. Tagad visi skatītāji gaida, kas būs tālāk, kurš no seriāla varoņiem izdzīvos, kurš tiks upurēts. Es jau neko nezinu par nākamās sezonas scenāriju, un līdz ar to - par savas varones likteni. Man tas ir tikpat neskaids, kā maniem mazajiem draugiem, kuri skatās seriālu. Pēc «UgunsGrēka» pēdējās sezonas sērijas man sociālajos tīklos pienāk neskaitāmi daudz vēstuļu ar jautājumiem un fanu uzmundrinājumiem un skumjām, ka «UgunsGrēks» bez manis nebūs «UgunsGrēks». Lielākā daļa vēstuļu rakstītāju ir bērni un pusaudži, jo viņi seko līdzi seriāla romantiskajām varonēm jeb savā ziņā princesēm, kurām laimīgi jātiek pie prinča un savā ceļā jātiek pāri visiem šķēršļiem un ļaundaru pinekļiem. Tā kā pasakās, bet «UgunsGrēks» jau arī ir pasaka. Un svarīgi, ka skatītāji šo seriāla žanru uztver kā pasaku.»

Turklāt ikdienā Maiju Doveiku, kuru ierasts katru vakaru redzēt TV3 seriālā kā Elizabeti, uz ielas pat grūti atpazīt. Ikdienā aktrises matu tonis nav tik košs. «Es jau mērķtiecīgi uz to tiecos, kaut vai ikdienā Elizabete un Maija vizuāli ir ļoti atšķirīgas. Tuvinieki, kuri mani pazīst reālajā dzīvē, pat teikuši, ka man ar Elizabeti neesot nekāda sakara. Draugi saka, ka man un Elizabetei ir atšķirīgas sejas izteiksmes. Es kā Maija esmu cits tipāžs. Man no Elizabetes ir salīdzinoši maz,» viņa salīdzina.

Šajā sezonā Maija var lepoties ar dažādām lomām. Viņa spēlējusi gan raganu, mazu lecīgu puiku, sabiedrības deģenerātes – vecas nenovīdīgas sievas, romantiskas būtnes, pusaugu skuķus, un tas vēl nav viss, jo bijušas arī dramatiskas lomas.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu