Sācies jauns muzikāls projekts «Samsung Smart Sessions» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

14.jūnijā Kalnciema kvartālā tika atklāts jauns, Latvijā līdz šim nebijis muzikāls projekts «Samsung Smart Sessions», kurā gadsimtos izauklētas muzikālās vērtības tiksies ar mūsdienu tehnoloģiju sniegtajām iespējām. «Samsung» radītā koncertu sesija uzrunās augstvērtīgas mūzikas cienītājus, kas vienlaikus novērtē gan kvalitāti, gan inovāciju. Projekta ietvaros decembrī Rīgā notiks ekskluzīvs pianista Vestarda Šimkus koncerts, informē projekta pārstāvji.

«Samsung Smart Sessions» piedalīsies spēcīgākie Latvijas jaunie mūziķi, izpildītāji un komponisti, lai kopīgiem spēkiem padarītu gadsimtos izauklētas muzikālās vērtības tuvākas un saprotamākas ne vien klasisko vērtību piekritējiem, bet arī jaunajai mūzikas cienītāju paaudzei. Akadēmiskā mūzika, tautas mūzika u.c. tiks iznesta ārpus ierastās vides un savienota ar mūsdienu mūzikas un popkultūras elementiem, piemēram, elektroniku, videomākslu un dīdžejošanu.

Pirmais jaunā projekta koncerts būs baudāms jau 28.jūnijā Kalnciema kvartālā, kad atzītā etnomūziķe, koklētāja un lieliskās balss īpašniece Biruta Ozoliņa uzstāsies kopā ar pazīstamo dīdžeju DJ Monsta.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

«Mūsu mērķis ir radīt koncertus, kas spēj pārsteigt to auditoriju, kas arvien meklē ko jaunu, unikālu, radošu un kvalitatīvu,» pauž «Samsung» zīmola vadītāja Baltijā Elīna Liepiņa. «Šīs koncertu sērijas ietvaros varēsim baudīt perspektīvākos jaunos komponistus, izpildītājus un māksliniekus. Samsung vērtības ir augsta kvalitāte un inovācijas, un to iedzīvinās arī Samsung Smart Sessions.»

Par projekta vēstnesi ir kļuvis izcilais latviešu pianists Vestards Šimkus. Sadarbībā ar «Samsung» radīts īpašs videoklips mūziķa komponētajam skaņdarbam «Heartbeats of Astor Piazzolla» (http://youtu.be/FzLlugHMO9o).

«Samsung ideja mani patiešām aizrāva.

Klasiskā mūzika – tas ir mūzikas šūpulis, visa pamats. Ne velti tā tiek novērtēta arī mūsdienās un nekad nekļūs neaktuāla,»

uzskata Vestards Šimkus. «Tā ir lieliska ideja – pietuvināt sabiedrības jaunākajai daļai labāko no klasiskās mūzikas žanra, sapludinot to ar mūsdienu mākslas elementiem. Ar interesi sekošu līdzi «Samsung Smart Sessions» un tam, kā arī pārējie mākslinieki radīs līdz šim nebijušus darbus, savienojot akadēmisko ar mūsdienīgiem ritmiem un videoprojekcijām.»

Samsung Smart Sessions šī gada lielākais notikums būs īpašs Vestarda Šimkus koncerts kinoteātrī «Splendid Palace» 11.decembrī. Biļetes uz šo koncertu tirdzniecībā būs pieejamas jūlijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu