Šļubovska gūst panākumus vokālistu konkursā Vācijā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālo operas (LNO) soliste soprāns Inga Šļubovska guvusi panākumus Starptautiskajā vokālistu konkursā, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Vācijā, Pasavā, informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Konkursā piedalījās 74 jaunie dziedātāji no Vācijas, Austrijas, Korejas, Ukrainas, Gruzijas, Polija, Čehijas un citām pasaules valstīm.

LNO soliste soprāns Šļubovska konkursā izturēja trīs kārtas un finālā sīvā konkurencē izcīnīja sesto vietu, kā arī iespēju muzicēt finālistu koncertā. Konkursa visās kārtās kopā ar Šļubovsku uzstājās jaunā pianiste - koncertmeistare Agnese Egliņa.

Šļubovska ieguva publikas un kompetentās žūrijas simpātijas, kā arī iespēju šogad dziedāt dažādās Vācijas un Austrijas pilsētās, tostarp Vīnē un Drēzdenē, informēja Vasiļjeva.

Konkursanti visās kārtās izpildīja Volfganga Amadeja Mocarta, Džuzepes Verdi, Riharda Štrausa un Johana Štrausa operu un operetes ārijas un dziesmas.

Starptautisko vokālistu konkursu organizēja Jauno dziedātāju un pianistu aģentūras prezidente Petra Vēbere-Šuveraka.

Inga Šļubovska ir absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu. Vokālās prasmes dziedātāja papildinājusi meistarklasēs pie dažādiem pasniedzējiem, tostarp pie Ludmilas Braunas un Anitas Garančas, Aksela Bauni, Paolo de Napoli, Barbru Marklundas un citiem.

Šļubovska strādājusi par dziedāšanas skolotāju Rīgas Doma kora skolā un kopš 2008.gada ir LNO soliste. Kā soliste viņa dažādos projektos sadarbojusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Igaunijas Nacionālo simfonisko orķestri, diriģentiem Karelu Marku Šišonu, Andresu Mustonenu un citiem māksliniekiem. Dziedātāja piedalījusies Tallinas baroka mūzikas festivālā, festivālā "Musica Sacra" Lietuvā, Siguldas Opermūzikas festivālā un Latvijas Opermūzikas svētkos Jūrmalā.

Šļubovska ir starptautisko operdziedātāju meistarkursu Bēskovā, Vācijā, publikas simpātiju balvas un Starptautiskā dziedātāju un pianistu koncertmeistaru konkursa Viļņā otrās vietas laureāte.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu