Above & Beyond fenomens atkal Rīgā! (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savas pastāvēšanas piektajā - 2008. gadā klubs "Essential" savu gada "zvaigžņu parādi" atklāj ar visnotaļ spēcīgu un enerģētisku "iesildīšanās" setu britu trance mūzikas avangardistu un neapstrīdamu žanra inovatoru, dīdžeju un producentu trio - Above & Beyond, kuri 25. janvārī pamatīgi sapurinās pilsētas miegaino noskaņojumu un pārtrauks kluberu "pēcjaungada atvaļinājumu".

Šodien pazīstami kā vieni no Lielbritānijas labākajiem, Above & Beyond turpina savu zibens straujo uzvaras gājienu pa pasaules deju mūzikas skatuvēm. Šis mākslinieku trio nepārtraukti paplašina pozitīvas elektroniskās mūzikas robežas un bauda kā slavas laurus, tā godalgas. Above & Beyond producētie skaņdarbi "Air For Life" (2005), "Can''t Sleep" (2006) un "Good For Me" (2007) ir kļuvuši par pasaules deju grīdu himnām un ierakstīti elektroniskās mūzikas vēsturē.

Above & Beyond jeb Tony, Jono un Paavo jau 2004. gadā tikuši pie Radio 1 Essential Mix of the Year godalgas (Pīts Tongs (Pete Tong) jau toreiz pravietiski nodēvēja trio par "Lielbritānijas jaunajām deju superzvaigznēm"), triecientempos turpinot galvu reibinošo karjeru, 2007.gadā DJ Mag 100 labāko diskžokeju aptaujā uzlidoja sestajā pozīcijā - tik strauju izaugsmi var uzskatīt par fenomenu talantu pārsātinātajā mūsdienu elektroniskajā deju mūzikā.

Regulāri un intensīvi uzstājoties pasaules lielākajos deju mūzikas festivālos un klubos, bieži vien - desmitiem tūkstošu klausītāju priekšā, ar savu unikālo skanējumu un atraktīvo trance žanra robežu paplašinājumu Above & Beyond paspējuši apburt arī popmūzikas eliti Madonnas un Daido (Dido) personā, kuras vēlējušās uzticēt savus garadarbus Above & Beyond producentu talanta inovācijām.

Vēl viena Above & Beyond daudzpusīgā talanta šķautne līdzās dīdžeju un producentu darbam ir puišu veidotā iknedēļas radiopārraide Trance Around the World, kas bauda fantastiskus panākumus abpus okeānam - to pārraida FM viļņos Eiropā, kā arī XM Satellite Radio Savienoto Valstu klausītājiem. Pārraide ir kļuvusi par vienu no šā brīža svarīgākajiem trance muzikas medijiem un lauzusi ne tikai daudzus deju mūzikas šovu popularitātes rekordus, bet arī paplašinājusi žanra robežas un iespējams ļāvusi ieskatīties nākotnē.

2008.gadā ierakstu zīmola Anjunabeats vārdā Above & Beyond dosies iespaidīgā Anjunabeach pasaules turnejā ar milzīgu ģeogrāfisku spektru no megapārtijām Indijas un Dienvidamerikas pludmalēs līdz lielākajiem festivāliem Eiropā.

Biļetes uz Above & Beyond var iegādāties iepriekšpārdošanā – kluba Essential veikalā, kā arī "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu