Atklās Vernera Lazdāna izstādi «Nativus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Alma"

No 15. februāra līdz 23.martam galerijā «Alma» būs apskatāma gleznotāja Vernera Lazdāna izstāde «Nativus», informē galerijas pārstāvji.

Verners Lazdāns 2008.gadā beidza Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu ar darbu sēriju, kurā jau parādās viņa interese par cilvēciskā/dzīvnieciskā savstarpēju saskarsmi, par dabā neizprotamo – par mežonību, kurā daudz neapzināta ieprogrammēta īstuma - tas, kas tiek zaudēts rafinētajā pasaulē, par svaru kausiem, kur iegūstot ir neizbēgami kas jāzaudē.

Tad arī radās viņa tēli – cilvēkdzīvnieki. Šie darbi kļuva par pamatu viņa pirmajai izstādei galerijā «Alma» «Cilvēks Pipars». Tika izdots katalogs, kurā attēlus pavadīja mākslinieka esejas par dzīvo radību un to savstarpējām attiecībām.

Ekspozīcijā «Nativus» būs izstādīti pēdējos divos gados radītie darbi - desmit gleznu sērija un pie tās piederošas plastikas figūras. Verners Lazdāns izmanto eļļas krāsas, un viņa iemīļotā krāsu palete ir pelēks, brūns, tumši zils. Gleznojot uz pelēcīgi monohromiem laukumiem ar sulīgi plastisku žestu,

mākslinieks modelē savdabīgas formas - struktūras, kas atgādina fantastiskus dzīvniekus.

Monumentāls vēriens un lakonisms. Tēls kļuvis par simbolu, par darba centru. Nav paskaidrojošas vides – ainavas, interjera. Viss pakļauts tēla iekšējās būtības attēlojumam.

Darbi var būt interpretējami kā ideja par dabas svešādo, neizprotamo daļu, kā arī metafora par cilvēciskā / dzīvnieciskā robežu, par zemapziņu un tās pirmatnējo spēku.

Ir izdots katalogs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu