Intas Dobrājas gleznas galerijā «Jēkabs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Jēkabs"

No 2. līdz 29. februārim galerijā «Jēkabs» (Jēkaba iela 26/28) apskatāma Intas Dobrājas gleznu izstāde, kurā eksponētas gleznas, kas tapušas no 1971. līdz 2011. gadam. Māksliniece iepriecina ar saviem iecienītākajiem mākslas žanriem - izstādē vērojami ziedi, akti, portreti, klusās dabas un figurālas kompozīcijas, informē galerijas pārstāvji.

Intai Dobrājai raksturīga tuvība klasiskajai glezniecībai, smalki izkopta meistarība, tēmu un satura vienkāršība, harmonija. Viņa ir reāliste un balsta savu daiļradi uz latviešu klasiskajai mākslai tik tipisko tonāli telpisko glezniecību.

Inta Dobrāja. "Ar sveci"
Inta Dobrāja. "Ar sveci" Foto: Publicitātes foto / Galerija "Jēkabs"

Inta Dobrāja par savu daiļradi teic: «Ir vairākas tēmas, pie kurām es allaž atgriežos — tās ir klusās dabas ar baltiem traukiem, sieviešu akti (ar Jāņu vainagiem galvā), portreti un ziedi. Varu tās gleznot atkal un atkal, un liekas, ka pats darba process man sagādā baudu.

Inta Dobrāja. "Klusā daba"
Inta Dobrāja. "Klusā daba" Foto: Publicitātes foto / Galerija "Jēkabs"

Es gleznoju ļoti lēnām, bet gandrīz katru dienu. Ātrāk par mēnesi neviena bilde nerodas. Ilgi sēžu, skatos un vērtēju. Palasu avīzi un skatos atkal.

Es saskaņoju un noskaņoju katru gleznu. Jo gatavāka tā top, jo darba process kļūst lēnāks.

Ar pirkstu tajā piesedzu kādu vietu un domāju, vai vajag ko mainīt — pavilkt uz āru, paspilgtināt vai iegleznot dziļāk.

Tāpēc tik grūti savākt gleznas veselai izstādei. Man ir svarīga arī darba iekšējā noskaņa. Bet, kāda tā būs, es zinu jau pašā sākumā. Pārsvarā gaiša un silta.»

Izstādes atklāšana - 2. februārī plkst. 17.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu