Svētdienas naktī "Oskara" pasniegšanas ceremonija (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Balvai astoņās kategorijās, tostarp kā labākā filma, izvirzīta Anga Lī kinolente "Kuprainais kalns".

Angs Lī par filmu "Kuprainais kalns" izvirzīts labākā režisora nominācijā, bet filmas zvaigzne Hīts Ledžers pretendē uz labākā aktiera balvu. Labākās filmas kategorijā izvirzīta arī "Arlabunakti un visu labu" ar Džordžu Klūniju, "Crash" ar Sandru Buloku, "Kapote" ar Filipu Seimūru Hofmanu un Stīvena Spīlberga uzņemtā drāma "Minhene".

Par labākās aktrises titulu sacentīsies britu aktrises Džūdija Denča un Kira Naitlija par lomām filmās "Mrs. Henderson Presents" un "Lepnums un aizspriedumi", kā arī Riza Viterspūna ("Walk The Line"), Šarlīze Terona ("North Country") un seriāla "Bīstamās mājsaimnieces" zvaigzne Felisitija Hafmena ("Transamerica").

Uz labākā aktiera titulu līdz ar Ledžeru pretendē Terenss Hovards par lomu filmā "Hustle And Flow", Deivids Strethērns par lomu filmā "Arlabunakti un visu labu", Filips Seimors Hofmans par tēlojumu filmā "Kapote" un Hoakins Fēnikss par darbu kinolentē "Walk The Line".

78. "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija "Kodak Theatre" zālē Losandželosā notiks 5. martā. Ceremoniju šoreiz vadīs Amerikā atzītais komiķis Džons Stjuarts.

Latvijas Televīzijas 1. kanālā to demonstrēs 6. marta vakarā.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu