20% britu domā, ka Stīvs Džobss ir futbolists (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Starp mums joprojām ir miljoniem cilvēku, kas nesaprot un arī nevēlas iedziļināties moderno tehnoloģiju attīstības labirintos. Tā nav tikai virtuālā pasaule, bet arī tehnoloģijas, tostarp HD un Bluray formāti, telefoni ar skārienjutīgiem ekrāniem vai jaunajai paaudzei pašsaprotamā Bluetooth funkcija.

Kāda Lielbritānijas kompānija nesen izrādījusi iniciatīvu, veicot aptauju par zināšanām, kas saistītas ar mūsdienu tehnoloģijām un internetu. Pētījumā, kurā piedalījās 1000 respondenti, noskaidrots, ka 20 procenti britu nemaz nezina, kas ir uzņēmējs un “Apple Inc.” kompānijas līdzdibinātājs Stīvs Džobss (Steve Jobs).

Aptaujā tika uzdoti arī jautājumi par “Microsoft” seju Bilu Geitsu (Bill Gates), bezvadu interneta īpatnībām un citiem moderno tehnoloģiju terminiem.

20 procenti aptaujāto nezināja, kas ir Stīvs Džobss. Vēl 20 procenti izteica varbūtību, ka viņš ir futbola spēlētājs. 10 procenti paziņoja, ka Apple magnāts ir kādas arodbiedrības līderis.

25 procenti aptaujāto nav zinājuši par Timu Lī (Tim Berners-Lee), britu inženieri, kurš radījis internetu. 6 procenti domāja, ka viņš ir kāds polārpētnieks. Vēl 5 procenti izteica varbūtību, ka Lī ir pirmais britu astronauts, kas nonācis izplatījumā.

Atbildot uz jautājumu par VHD (Virtual Hard Disk), 6 procenti cilvēku zināja teikt, ka burtu salikums simbolizē seksuāli transmisīvās slimības.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu