Zināms Eirovīzijas "melnais saraksts" (78)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases dziesmu autoru un izpildītāju sarakstā šogad valda liela dažādība.

Dziesmas iesnieguši gan ārzemju autori, gan līdz šim mazpazīstami autori un arī ļoti populāri mūziķi.

Tātad, kuri no pašmāju māksliniekiem un dziesmu autoriem šogad nav smādējuši pagozēties Eirovīzijas saulītē un nolēmuši riskēt ar savu reputāciju? Vai atkal pusfinālistu vidū sastapsim nenogurdināmo Eirovīzijas dīvu Madaru Celmu un mūžam mainīgo Tatjanu Timčuku, vai šogad arī kāds no "vecajiem" komponistiem piedāvās savu "Swing it"?...

Vakar vakarā beidzot tika paziņoti tie mākslinieki, kuri, šķiet, jūt sevī starptautisku potenciālu un, neskatoties uz šā politiskā televīzijas teātra apšaubāmo slavu un kvalitāti, nolēmuši kļūt par Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālistiem.

"Mums ir liels prieks, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss Latvijā nav zaudējis popularitāti - to apliecina iesniegto dziesmu skaits, kas šogad bija rekordliels. Mēs gaidījām dziesmu un stilu dažādību, bet nebijām gatavi, ka tā būs tik liela, jo daudzi vārdi nacionālajā atlasē patiešām ir spēcīgi," paziņojot nacionālās atlases pusfināla dalībnieku vārdus, teica Eirovīzijas nacionālā konkursa producente Iveta Lepeško.

Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā iekļuvuši:

1. Somijas autoru Stiga Nīgārda, Tages Borgmastera un Gustava Kalda dziesma ar Tomasa Gisona vārdiem "Heaven In Your Eyes".

2. Zviedrijas autoru Tomasa Tornholma un Dannes Ateruda dziesma "Shining Rose".

3. Ingas Gailes un Maijas Gailes dziesma "Roll Down", kuru dziedās Maija Gaile jeb May G.

4. Ilzes Mednes un Jāņa Strapcāna dziesma "You Say That Kissin Is Good", kuru izpildīs grupa H2O.

5. Eirovīzijas dziesmu konkursā startēs arī ievērojamais latviešu komponists Imants Kalniņš ar dziesmu "Say It Is", kuras vārdu autors ir Ojārs Kalniņš. Dziesmu izpildīs Marts Kristiāns Kalniņš un grupa "Melomania".

6. Pusfinālā iekļuvusi arī zviedru autoru Klāsa Andrēasona, Torbjūna Vaselinga un Jonas Liberga dziesma "Frozen Flower".

7. Karijas Kalējas un Santas Ozoliņas dziesma "Find You", kuru dziedās autores.

8. Ivo Grīsliņa-Grīšļa dziesma "Feelin''", kuru izpildīs Prego.

9. Latvijas nacionālajā atlasē savu dziesmu iesniedzis arī populārais lietuviešu mūziķis Amberlife. To dziedās Jenny May. Dziesmas nosaukums ir "Day Or Night".

10. Grupa Via meitenes nacionālajā atlasē dziedās Laura Reinika dziesmu "Get Out Of My Way".

11. Grupa re:public konkursā piedalīsies ar pašu komponētu dziesmu "Feel The Engine", kuras vārdu autors ir grupas solists Jānis Rībens.

12. Guntis Dūmiņš un Ēriks Bubko Eirovīzijai piedāvās dziesmu "Bring The Sun". To dziedās Gunita Ozola un Guntis Dūmiņš.

13. Savukārt Andris Kivičs radījis kompozīciju "Every Mother And Every Children", kuru izpildīs grupa Z-Scars.

14. Ilze Melne konkursā piedāvās dziesmu "Don''t" grupas Nasty Smile izpildījumā.

15. Tomass Kleins kopā ar draugiem dziedās dziesmu "We Are The Best", kuras vārdu autors ir Guntars Račs.

16. Vēl Kleins konkursā piedāvā darbu "Later", kuras vārdu autors ir Vidars Borstads.

17. Konkursā startēs arī norvēģu autoru Andreasa Bartela, Marka Klameka un Nika Mariota dziesma "I''m Alone", kuru dziedās Jenny May.

18. Savukārt Ruslans Kuksenovičs konkursā piedāvā dziesmu "Love Is Everywere", kuru dziedās Device un Dāvis Kolbergs.

19. Grupa Cosmos piedalīsies Eirovīzijas nacionālā konkursa pusfinālā ar Reiņa Sējāna un Andra Sējāna dziesmu "I Hear Tour Heart", kuras vārdu autore ir Mollija Anne Leikina un Guntars Račs.

20. Viktorija Zeļinska jeb Nicol startēs ar dziesmu "Player".

Dziesmas nacionālās atlases pusfinālam no 94 iesniegtajām izraudzījās īpaša žūrija. Tajā šogad piecas balsis piederēja Latvijas pārstāvjiem un tikpat ārzemju ekspertiem. Dziesmas vērtēja Latvijas Televīzijas eksperti, mūzikas kritiķi Toms Grēviņš, Uldis Rudaks un Daiga Mazvērsīte, Latvijas pārstāvji šāgada Eirovīzijā Valters un Kaža. Ārzemju ekspertu vidū bija 2004.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Ruslana no Ukrainas, Krievijas grupas "Mumij Troll" menedžeris Arsēns Šagijevs, mūzikas producents Igors Volks no Krievijas, EMI Spānijas nodaļas prezidents Manlo Diazs un mūzikas žurnālists Romuns Zilnis (Romunas Zilnis) no Lietuvas.

Konkursa nolikums paredz, ka ārzemju autoriem jāatrod kāds Latvijas izpildītājs.

Pusfināla koncertus Latvijas Televīzija rādīs 4. un 11. februārī, bet nacionālās atlases fināls notiks Ventspilī marta sākumā. Nacionālās atlases finālā piedalīsies 10 dziesmas, kuras noteiks televīzijas skatītāji.

Dziesmu, kas 20.maijā skanēs 2006.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, noskaidros klausītāju un skatītāju telefonbalsojumā.

Mārtiņa Freimaņa dziesmas "The War Is Not Over" panākumi 2005.gada konkursā Latvijas dziesmai dod iespēju nākamgad Grieķijā uzreiz startēt konkursa finālā.

2006.gada Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks 20.maijā Atēnās.

Komentāri (78)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu