Latviešu kinomūzikas koncerts (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu simfoniskās mūzikas gada ietvaros 7. novembrī Latvijas Nacionālajā operā notiks latviešu kinomūzikas koncerts.

Koncertā orķestris "Rīgas kamermūziķi" un diriģents Normunds Šnē atskaņos Jura Vaivoda apkopotās un aranžētās melodijas no latviešu filmām. Klausītājus gaida pusotru stundu gara ekskursija latviešu kinomelodijās un arī pašās filmās, kuru fragmenti, režisora Roberta Rubīna samontēti vizuālā svītā, papildinās koncertu.

"Koncertā klausītāju gaida ne tikai tikšanās ar kulta filmām un tikpat pielūdzamām melodijām. Būs arī tikšanās, piemēram, ar Pētera Vaska mūziku multfilmām. Pati ideja radās, atceroties vienu no spilgtākajiem Rīgas Festivāla orķestra koncertiem, kurā skanēja Dmitrija Šostakoviča kino mūzika apvienojumā ar Dzigas Vertova leģendārajiem kinokadriem. Arī latviešiem netrūkst ne labu filmu, ne izcilas mūzikas," stāsta koncerta idejas autore un producente Indra Rubene.

Koncertu papildinās Bruno Ašcuka un Lienes Jakovļevas ievadvārdi.

Kino žanrā strādājuši daudzi tautā iecienīti latviešu komponisti - Imants Kalniņš, Raimonds Pauls, Romualds Kalsons, Ģederts Ramanis, Jānis Ivanovs, Marģers Zariņš, Ringolds Ore un daudzi citi.

Simfoniskās mūzikas gada ietvaros šogad plānots laist klajā izdevumus "Sinfonica Lettica-125" un "Music in Latvia".

Latviešu simfoniskās mūzikas gads notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda valstiski nozīmīgo kultūras pasākumu ietvaros.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu