2005.gada Jāņu dienas pasākumi visā Latvijā! (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgā 22. jūnijā 10.00 -17.00 Doma laukumā darbosies Zāļu tirgus. Draiskas dainas, jautras tautas dejas, ticējumi, apdziedāšanās, vainagu pīšana un tirgošanās ar jāņzālēm, sieru, maizi, medu, zivīm, žāvējumiem un kūpinājumiem.

23. jūnijā 19.00 - 4.00 atpūtas centrā "Lido" (Krasta 76) - "Lauku Jāņi pilsētā" kopā ar Gunti Skrastiņu, folkloras kopām, grupām "Pērkons" un "Menuets"; īpaša programma bērniem.

Siguldā 22. jūnijā 15.00 Turaidas muzejrezervātā (Turaidas 10) Jāņu ielīgošanas pasākums "Pa gadskārtu Jānīt"s nāca" ar folkloras kopu "Delve". Ulda Beķera zīmju rakstu izstādes atklāšana, Janīnas Kursītes komentārs

23. jūnijā krodziņā "Raganas ķēķis" – grupa "Credo", bet Siguldas pilsdrupās no pulksten 18 – salīgošana kopā ar "Spēlmaņu vasaras" aktieriem (Mirdzu Martinsoni, Ievu Pļavnieci, Paulu Butkeviču, Karinu Lučiņinu, Rolandu Zagorski, Ģirtu Ķesteri, Sarmīti Rubuli, Arti Robežnieku, Raimondu Vazdiku, Sigitu Jevgļevsku, Valmieras teātra grupu "Žerāri" un dziedātāju Ievu Akurāteri), Artūru Skrastiņu Žūpu Bērtuļa un Gundaru Grasbergu jautrā kalpa lomā. Piedalās deju grupa "Raksti" un konkursa "Zigmara Liepiņa jaunās zvaigznes" uzvarētāji. 23.30 - zaļumballi "Bellaccord" stilā spēlēs Siguldas "Trīs runči".

Saulkrastos

22. jūnijā 18.00 Saulkrastu domes dārzā Jāņu ielīgošana, viesojas folkloras kopa "Cielava" no Salacgrīvas.

23. jūnijā 21.00 Saulkrastu estrādē līgonakts balle ar grupu "Kaktuss", lielais ugunskurs, grilbārs.

24. jūnijā Jāņu nakts balle visas nakts garumā – ansamblis "Liepavots" un šovmens Snake.

Ventspilī

20.00 Reņķa dārzā Ventspilī šogad uz līgošanu aicinās Ventspils amatiermākslas kolektīvu dalībnieki - teātra aktrises, aplīgošanas dziesmas dziedās ansamblis "Ventiņ", bet sadejos vidējās paaudzes tautas deju ansamblis "Liedags". Alus, siers, lielais Jāņu ugunskurs līdz rītausmai, par dančiem gādās grupa "Šeikeri" no Ogres. Ieeja brīva.

Kuldīgā

23. jūnijā Hercoga Jēkaba (pilsētas) estrādē R.Paula ziņģu pasākums "Pie Ventas ziedu laikā"; tiešraide LTV.

Talsos

Talsos Līgo svētkus svinēs kopā ar pilsētas svētkiem.

23. jūnijā vasaras saulgriežu ambrāža "Jāņu nakti neguļat(i)" lauku tūrisma sētā "Jāņkalni".

24. jūnijā 22.00 naktskoncerts "Kad līgotāji atmodušies" Talsu ezerā un starptautiskā folkloras festivāla "Talsi līgo" sākums. 25. jūnijā jampadrači četros stūros "Kad jau atkal sāk lustes gribēt": pie Domes - 10.00 bērnu rīts un atrakcijas, 13.00 koncerts "Ceļā uz skolēnu dziesmu svētkiem"; 14.00 koru "cīņas"; 15.00 folkloras festivāla "Talsi līgo" koncerts; 21.00 skrējiens naktstērpos ar un bez šķēršļiem, 23.00 balle ar "Jukebox" meldiņiem; Pilskalnā - 10.00 folkloras kopu rīts, 20.00 kumēdiņi Ojāra Feldberga garā; K. Valdemāra ielā - 10.00-16.00 smukmantiņu tirgus; Lielā ielā - 13.00 fotoizstāde un dzejas runas pie kastaņa.

Aizputē

23. jūnijā 11.00 līgodienas ieskaņas koncerts iepretim TC "Aizpute" - bērnu un jauniešu tautas deju kolektīvi, turpat zāļu, ziedu, siera, alus un amatnieku darinājumu tirdziņš. 15.00 - 17.00 pūtēju orķestra līgotūre pa pilsētu. 17.00 - līgodienas uzvedums Aizputes vidusskolas pagalmā – fragmenti no "Skroderdienām Silmačos", aizputnieku godināšana; 22.00 Misiņkalna estrādē - balle ar grupu "Kaimiņveči".

Liepājā

23. jūnijā Rožu laukumā, Tirgoņu ielā, Pablo bruģī – ielīgošana kopā ar folkloras kopu "Vēlava", deju kolektīviem "Rucavietis" un "Kvēle". 21.00 līgo vakara svinības Liepājas rajona Nīcas parkā. 22.00 – Kapsēdes centrā zaļumballe "Līgo skaļi šovakar" ar Jolantu un Tāli.

Kandavas novadā

22. jūnijā 14.00 Zemītē - ziedu ugunskura un līgosvētku noformējuma veidošana.

23. jūnijā 18.00 Brīvdabas estrādē "Ozolāji" – izrāde "Trīnes grēki"; 22.00 – nakts balle ar Gintu un Aldi. Citas balles: 22.00 – bezmaksas diskotēka Matkulē, 23.00 – Zemītē, bet 23.00 Cērē balli spēlē Harijs Užāns (ieeja brīva).

Tukumā

23. jūnijā 14.00 Brīvības laukumā - Tukuma teātris, deju kolektīvu "Svīta" un "Valsis" deju uzvedums par papardes ziedu.

Saldū

23. jūnijā 11.00 ielīgošana pilsētas centrā, Kalpaka laukumā ("Suitu sievas", deju kolektīvi "Bandava" un "Kursa"), 22.00 Kalnsētas parka estrādē – balle ar grupu "Labākie gadi". Ieeja - maksas. 22.00 zaļumballe ar lustēm arī Pampāļu pagastā!

Dobelē

23. jūnijā 22.00 Ķestermeža estrādē Līgosvētku balle kopā ar grupu "Varavīksne".

Tērvetē

23. jūnijā 21.00 - gadskārtējais līgo vakars grāmatnieku muzejā "Ķipi", grāmatizdevēja Jāņa Rapas dzimtajās mājās, kur ikviens var ierasties ar savu groziņu un līgodziesmām.

Jelgavā

23. jūnijā 10.00-14.00 skvērā aiz Jelgavas kultūras nama - tradicionālais Zāļu tirgus un deju kolektīvu "Jaunība", "Rota", "Diždancis", "Dālderis", "Lielupe", "Mārīte" un "Laipa" koncerts; 11.15 Jelgavas sakoptāko māju, pagalmu un sabiedrisko iestāžu saimnieku sumināšana; 11.30 dziedās Dailes teātra aktieru ansamblis "Ilga". 20.00-4.00 Pils saliņā līgo vakara svinēšana: koncertuzvedums "Jelgavā ir dzīve jauka" ar "Mūžīgo unisonu", "Mīlas metronomu", VIA "Usma", aktieriem Andri Bērziņu un Hariju Spanovski un nakts diskotēku populāru latviešu meldiņu ritmos (ieeja brīva). Savukārt lauku sētā "Kalna Būriņi" notiks Jāņu svinēšana etnogrāfiskā stilā ar līgodziesmu un latvisko deju mācīšanos kopā ar folkloras kopu "Dimzēns" un Svētes pagasta senioru deju kopa. Pašbrūvēts alus un ēdieni latviskā gaumē.

Bauskā

23. jūnijā Pilskalna estrādē Līgosvētku zaļumballe.

Jēkabpilī

22. jūnijā Krustpils kultūras namā – Jāņu ielīgošana.

23. jūnijā 20.00 Krustpils brīvdabas estrādē Ābeļu pagasta teātra M. Rītupes izrāde "Es pazinu tēva sētu"; 22.00 nakts balle ar "Kreicburgas ziķeriem".

Cēsīs

23. jūnijā gadskārtējais skrējiens "Jānis" un "Jānītis".

Raiskumā

No 18.00 – līgošana mākslas filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" 25. gadadienas zīmē kopā ar režisoru Jāni Streiču, Līgu Liepiņu, Uldi Dumpi, Romualdu Ancānu, Olgu Dreģi, Diānu Zandi, Baibu Indriksoni un Gundaru Āboliņu, kā arī grupām "Labvēlīgais tips", "Ingus Pētersons & Windsurfer orchestra", "Putnu balle", "Bet-Bet", "Rīgas Viļņi", Margaritu Vilcāni un Ojāru Grīnbergu, Gunāru Meijeru, "Los Amigos" un Cēsu pilsētas/rajona pašdarbības kolektīviem.

Zosēnos

23. jūnijā no 19.00 pie Skrāģu kroga zāļu un gardumu tirdziņš, Rīgas Latviešu biedrības floristikas mākslas akcija, dabas taku iepazīšana kopā ar ornitologu Jāni Brikmani, pirmās latviešu operas "Baņuta" ekspozīcija, spēles un dejas kopā ar folkloras zinātājiem, tautas deju ansambļiem un profesionāliem skatuves māksliniekiem. Sadarbībā ar Jāni Anmani no lauksaimniecības mašīnu detaļām un darbarīkiem taps instalācija, veltījums lauksaimniekiem. 20.00 - koncertuzvedums "Es students apkārt klejodams līgo, līgo…" ar Imantu Skrastiņu, Ritu Trenci, Piebalgas Ķenci - Dzidru Kuzmani, LU TDA "Dancis", "Daiļrade" un "Jampadracis". Studentu dziesmas dziedās pieci basi - Romāns Poļisadovs, Aivars Krancmanis, Viesturs Vītols, Krišjānis Norvelis un Kārlis Miesnieks. Spēlēs pūtēju orķestris "Rīga", dziedās kori "Juventus", "Minjona" un "Latve", kā arī folkloras kopa "Dandari". Pēc uzveduma – balle un 20 ugunskuru iedegšana, gājiens uz Jāņa kalnu, mucas dedzināšana un uguns rata ripināšana. Par sabiedriski aktuālu problēmu asprātīgu atspoguļojumu mākslā Piebalgas Ķenča balvu saņems rakstnieks Ēriks Hānbergs

Valmierā

22. jūnijā 18.30 teātrī – "Skroderdienas Silmačos".

23.jūnijā 20.00 pilsētas estrādē – Cēsu Tautas teātra muzikāla izrāde "Kas tie tādi, kas dziedāja" pēc Ā. Alunāna darbu motīviem. 22.00 – Līgo nakts balle.

Valkā/Valgā

23. jūnijā 20.00 brīvdabā, pilcētas centrā - R.Blaumaņa nemirstīgo "Skroderdienu Silmačos" izrāde ar Latvijas Nacionālā teātra zvaigznēm – Ivaru Pugu, Zani Jančevsku, Zigurdu Neimani, Daci Bonāti, Guntu Virkavu, Uldi Anži, valmierieti Aigaru Vilimu un citiem. Šajā izrādē akcents likts uz mūziku un dejām, piedalās kori un deju kolektīvi, un tā līgani pāries ballē, kur spēlēs latviešu un igauņu muzikanti. Apsargātas autostāvvietas, telšu vietas un ugunskuri.

Salacgrīvā

23. jūnijā 10.00 Līgodienas ieskandēšana - laukumā "Pie Bocmaņa"; 22.00 Zvejnieku parka estrādē zaļumballi spēlēs grupa "Alex un Co". Ieeja brīva.

Smiltenē

22. jūnijā Jāņukalnā ielīgošanas zaļumballe kopā ar grupu "Sestā jūdze".

23. jūnijā Jāņukalnā ielīgošanas tirdziņš un koncerts, bet vakarā Līgo kalnā līgošana latviskā garā "No saulītes līdz saulītei" kopā ar folkloras kopu "Silavoti" no Rīgas.

Madonā

23. jūnijā 18.00 pilsētas centrā Madonas tautas teātra izrāde "Skroderdienas Silmačos" (ieeja brīva), 23.00 estrādē "Talantu fabrikas" koncerts un balle.

R. Blaumaņa memoriālajā muzejā "Braki"

23. jūnijā 22.00 Braku pagalmā - Ērgļu Saieta nama dramatiskā teātra pirmizrāde R. Blaumanis "Trīnes grēki"; 23.00 Jāņuguns aizdedzināšana Braku Jāņkalniņā.

Cesvainē

23. jūnijā 22.00 Jāņu nakts balle. Spēlē vietējie cesvainieši. Ieeja brīva.

Varakļānos

22. jūnijā 20.00 Varakļānu estrādē Viļānu tautas teātra izrāde "Preilenīte".

23. jūnijā 23.00 Varakļānu estrādē līgoballe ar grupu "Pusbrāļi". Ieeja brīva.

Lubānā

23. jūnijā 12.00 -14.00 konkursa "Skaistākā jāņuguns" dalībnieku vērtēšana; 22.00 pilsētas estrādē līgonakts balle kopā ar grupu "Trakā nomale".

Vestienā

23. jūnijā 20.00 svētku koncertuzvedumā piedalās Vestienas dramatiskais kolektīvs ar izrādi "Piedod, Bokačo, ja vari", kā arī Sausnējas līnijdeju grupa. 21.30 – balle kopā ar grupu "Negaiss plus". Ieeja brīva.

Biksērē

23. jūnijā 20.00 Biksēres estrādē teatralizēts uzvedums "Kā pa jokam dzīve līgo" ar folkloras kopām "Krauklēnieši", Sarkaņu deju kolektīvu "Senči" un Sarkaņu teātra aktieriem. ~22.00 līgonakts balle kopā ar Normundu no Praulienas. Ieeja brīva.

Balvos

23. jūnijā Balvu pilsētas parkā Zāļu vakara pasākums "Nāc nākdama, Jāņu diena!", pēc tam – balle.

Andrupenē

20.00 Andrupenes drāmas kolektīva uzvedums "Zagļi" pēc R.Blaumaņa lugas motīviem, pēc tam ugunskurs un Jāņu sumināšana un zaļumballe līdz rītam "Trīs vīru laivā" kompānijā.

Preiļos

23. jūnijā 21.00 pilsētas parka estrādē līgonakts zaļumballe ar grupu "Dinastija".

Līvānos

22. jūnijā 22.00 Rožupes estrādē Jāņu ielīgošanas koncerts un balle kopā ar grupu "Daugavieši".

23. jūnijā 22.00 Gedušu pilskalnā līgonakts balli spēlē Jānis Zieds-Ziediņš. Pilsētas centrā nakts balle, spēlē "Bruģis".

Rēzeknē

23. jūnijā 20.00 Rēzeknes festivāla parkā - līgo vakara iedziedāšana pilsētas un rajona pašdarbības kolektīvu izpildījumā.

24. jūnijā 16.00 pilsētas kultūras un atpūtas parkā - Jāņu dienas svinēšana: koncerts, atrakcijas un izklaides.

Krāslavā

23. jūnijā Jāņu gadatirgus - jāņzāles un vainagi, alus un amatnieku izstrādājumi. 22.00 parka stadionā - "Līgo vakars": Jāņu godināšana, ugunskura kurināšana, alus raudzīšana, zīlēšana un trakošana līdz rītam kopā ar Andra Bērziņa grupu.

Indrā

22. jūnijā jāņzāļu vainagu izstāde parkā pie kultūras nama. 23. jūnijā 21.00 – svētku ugunskurs un diskoballe.

Skrīveros

22. jūnijā 20.00 Aizkraukles pilskalnā uz salīgošanu gaida Skrīveru folkloras kopa "Sateka".

23. jūnijā 22.00 Skrīveru Amatnieku parkā - Līgosvētku mūzika, Aizkraukles pilskalnā - lielais Jāņu ugunskurs.

Daugavpilī

22.00 līgo zaļumballe Stropu estrādē.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu