Bils Geitss kļuvis par goda bruņinieku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompānijas "Microsoft" līdzdibinātājam un vadītājam Bilam Geitsam šodien Lielbritānijas karaliene Elizabete par izcilu ieguldījumu uzņēmējdarbībā piešķīra goda bruņinieka titulu.

Geitss, kurš ir pasaulē bagātākais cilvēks, saņēma goda titulu Bakingemas pilī. Viņš kļuva par Britu impērijas Augstākās izcilības ordeņa bruņinieku komandieri. Citu ceremoniju starpā Bilam Geitsam bija jānometas ceļos karalienes priekšā, kura ar zobena pieskārienu viņa plecam iecēla Geitsu bruņinieka kārtā.

Lielbritānijas un Britu sadraudzības valstu pilsoņiem pēc iecelšanas bruņinieku kārtā vārdam tiek pievienots arī tituls "sers", taču šis pagodinājums nepienākas citu ārvalstu pilsoņiem.

Pagājušajā gadā, kad tika paziņots par nodomu Geitsam piešķirt goda bruņinieka titulu, Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeks Strovs norādīja: "[Geitss] ir viens no ievērojamākajiem šā laikmeta biznesa līderiem. "Microsoft" tehnoloģijas ir mainījušas biznesa praksi, un viņa kompānijai ir ievērojama ietekme uz Lielbritānijas ekonomiku."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu