Radīts jauns konkurents "Apple" interneta mūzikas dienestam "iTune"

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu firma OD2, kura ieņem līderpozīcijas Eiropas mūzikas lejupielādes tirgū, sadarbībā ar ASV kompāniju "Microsoft" izveidojusi jaunu interneta mūzikas dienestu "SonicSelector", pirmdien preses konferencē Londonā paziņoja kompānijas pārstāvji.

Par jaunā mūzikas dienesta izveidi OD2 paziņoja neilgi pirms "Apple" populārā interneta mūzikas veikala "iTune" darbības sākuma Eiropā. "Apple" otrdien Londonā rīkos konferenci, kurā, pēc mūzikas industrijas pārstāvju domām, kompānija paziņos ilgi gaidīto dienu, kad "iTunes" sāks darboties Eiropā. Eksperti lēš, ka "iTunes" ienākšana Eiropā būs spēcīgs stimuls Eiropas nelielā mūzikas ierakstu lejupielādes tirgus izaugsmei. Pagājušajās pāris nedēļās Lielbritānijā savu interneta mūzikas veikalu "Napster" atvēra kompānija "Roxio". Savukārt "Sony" paziņoja, ka tam piederošais mūzikas dienests "Sony Connect" Eiropā varētu sākt darboties šomēnes. Līdz šim OD2 kontrolēja Eiropas lejupielādes tirgu, jo tas bija viens no nedaudzajiem mūzikas dienestiem, kas bija ieguvis tiesības pārdot dziesmas no visām lielākajām mūzikas ierakstu kompānijām, tostarp EMI, "Universal Music" un BMG. Lai spētu konkurēt ar "iTunes", "Napster" un "Sony Connect", OD2 izmantos "Microsoft" mediju failu atskaņotājprogrammas "Windows Media Players" lietotāju bāzi, piedāvājot viņiem iespēju lejupielādēt dziesmas vairākiem OD2 piederošiem interneta mūzikas veikaliem. No pirmdienas mūzikas fani var lejupielādēt "SonicSelector" programmatūru par brīvu internetā http://www.sonicSelector.com, kā arī MSN, "Tiscali", MTV un "Packard Bell" interneta vietnēs. Tā ir uzlabota "Windows Media Player" programma, kas lietotājiem ļauj pārlūkot OD2 interneta mūzikas veikalos piedāvātās dziesmas, lejupielādēt tās un ierakstīt tās kompaktdiskā vai saglabāt vairāk nekā 60 portatīvajos pleijeros, kas ir savietojami ar "Windows Media". "SonicSelector" katalogā ietilpst 350 tūkstoši dziesmu. Vienu dziesmu var lejupielādēt par 0,99 eiro (0,65 latiem).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu