Nacionālā teātra direktors iesniedzis atlūgumu. (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā teātra direktors Ivars Rudzītis kultūras ministrei Ingunai Rībenai iesniedzis atlūgumu, paužot vēlmi ar 1.jūliju aiziet no darba "veselības stāvokļa dēļ". Kultūras ministre ir parakstījusi Rudzīša atlūgumu, tomēr viņam savi amata pienākumi būs jāpilda vismaz līdz 19.jūlijam, kamēr amatā tiks iecelts jauns Nacionālā teātra direktors vai pienākumu izpildītājs.

Rudzītis apliecināja, ka aiziet no darba pēc paša iniciatīvas veselības stāvokļa dēļ. Nekādu "spiedienu vai mājienus" no Kultūras ministrijas vai teātra kolektīva viņš neesot jutis. "Es aizeju no darba Nacionālajā teātrī ar tīru sirdsapziņu, jo esmu izdarījis visu, kas bija manos spēkos, lai nākamā gada pavasarī kolektīvs varētu atgriezties izremontētās un būtiski paplašinātās teātra telpās," sacīja teātra vadītājs. Šā gada 12.jūnijā, Rībenai tiekoties ar Nacionālā teātra kolektīvu, tika apliecināts, ka netiek plānota direktora nomaiņa, tomēr Rudzītim tika pārmesta nepietiekami enerģiska rīcība un Kultūras ministrijas un Rīgas domes savlaicīga neinformēšana par Nacionālā teātra finansiālajām problēmām. Rībena pat salīdzināja Rudzīti ar terjeru no Džeroma K. Džeroma grāmatas "Trīs vīri laivā", kurš prot saķildot apkārtējos, bet pats paliek malā "tīrs un balts". Nacionālais teātris ir parādā VEF Kultūras pilij Ls 11 000, bet kopumā neapmaksāto rēķinu summa sasniegusi jau Ls 24 000. Kultūras ministrija ir lūgusi Rīgas domi no jaunās sezonas sākuma līdz nākamā gada februārim nodot VEF Kultūras pili Nacionālā teātra rīcībā un samazināt maksu par tās izmantošanu. Patlaban Nacionālajam teātrim par komunālajiem maksājumiem un apkalpošanas izdevumiem VEF Kultūras pilij jāmaksā Ls 6960. Kultūras ministrija bija lūgusi no šā gada valsts budžeta grozījumiem piešķirt Ls 113 000 Nacionālā teātra darbības nodrošināšanai, bet valdība šo lūgumu noraidīja. Bijušais AS "Staburadze" prezidents, Rīgas domes "Latvijas ceļa" frakcijas deputāts Rudzītis tika iecelts par Nacionālā teātra direktoru 2001.gada martā, kad viņa kandidatūru par piemērotāko no sešiem pretendentiem bija atzinusi Kultūras ministrijas izveidotā konkursa komisija. Rudzītis dzimis 1948.gadā. Rīgas domē tika ievēlēts no Demokrātiskās partijas "Saimnieks" saraksta, 1999.gadā kļuva par savienības "Latvijas ceļš" biedru.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu