Labākie LNO solisti piedalīsies Rahmaņinovam veltītā koncertā .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četrpadsmit labākie Latvijas Nacionālās operas (LNO) solisti piedalīsies krievu komponista Sergeja Rahmaņinova 130.dzimšanas dienai veltītā koncertā 8.aprīlī, informēja LNO preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Rahmaņinova kamermūzikas koncertā dziedās Kristīne Gailīte, Kārlis Zariņš, Kristīne Zadovska, Dace Volfarte, Ilona Rasa, Ieva Viļuma, Evita Zālīte, Zigrīda Krīgere, Romāns Poļisadovs, Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis, Kārlis Saržants, Aivars Krancmanis, Andžella Ķirse, klavieru pavadījumu spēlēs pianistes Laila Holberga un Anete Veldre. Koncertu papildinās Rahmaņinova vēstuļu lasījumi. Koncerta iniciatore Krīgere norādīja: "Rahmaņinova romances ir jebkura solista repertuārā, un dziedāt tās patīk visiem. Solisti pat strīdējās par tiesībām izpildīt populārākās romances. Ceram, ka šādu koncertu tradīcija tiks turpināta, jo nākamezon plānojam atsākt arī koncertu-benefiču sēriju." Krievu komponists, pianists un diriģents Rahmaņinovs dzimis 1873.gadā. Viņš beidzis Maskavas konservatoriju, koncertējis daudzās Eiropas valstīs. Viņš ir viens no ievērojamākajiem pasaules pianisma pārstāvjiem, sarakstījis vairākas operas - "Aļeko", "Frančeska da Rimini" -, trīs simfonijas, vairākus koncertus, kā arī romances.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu