Kannu festivāla žūrija dos priekšroku emocionālam kino.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kārtējā starptautiskā Kannu festivāla profesionāļu žūrija nākusi klajā ar paziņojumu, ka, izvēloties apbalvojamās filmas, viņi vadīsies ne tik daudz pēc to intelektuālās, kā emocionālās vērtības. Uz prestižo “Zelta palmas zaru” un 6 mazāk prestižām balvām šogad pretendē 23 filmas.

“Es vēlētos, lai mēs izvēlētos filmas, kuras mūs uzrunā ar talantu, emocijām un profesionālismu,” atzina norvēģu aktrise Līva Ulmane, kurai nācās aizstāt žūrijas komisijas priekšsēdētājas postenī agrāk apstiprināto Džodiju Fosteri. “Kino jau nerada intelektam,” viņa piebilda. Kannu kinoforums tiek uzskatīts par gada pretižāko festivālu pasaulē, kur šīs profesijas ļaudīm ir lieliska iespēja parādīt un pārdot savu jaunāko veikumu. Šā gada žūrijā bez Ulmanes darbojas arī angļu aktrise Džūlija Ormonda, britu režisors un agrākais “Montī Paitona” līderis Terijs Giljems, franču aktrise Šarlote Geinsbūra, kā arī taivāniešu režisors Edvards Jangs. Festivāla atklāšanas dienā Giljems visus priecēja ar uzrakstu “Mani var piekukuļot” uz krekla, viņš arī “norādīja” uzmācīgajiem reportieriem, ka dos priekšroku filmai, kuras producents viņam samaksās visvairāk. Šralote Geinsbūra bija nopietnāka: “Man, skatoties filmu, ir svarīgi, ko es jūtu, un es to pavēstīšu arī pārējiem, kaut mēdz teikt, ka esmu no klusētājiem.” Kannu festivāla balvas: Grand Prix “Zelta palmas zars”; balva labākajam aktierim, labākajai aktrisei, labākajam režisoram, labākajam scenāristam un īpašā žūrijas balva par tehnisko risinājumu. Pagājušogad galveno atzinību izpelnījās Larsa fon Trīra “Dejotāja tumsā”. Kannu festivāls beigs darbu 20. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu