Vācijā nozagti Viļņas operai paredzēti skatuves tērpi simtiem tūkstošu eiro vērtībā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNOBT publicitātes

Vācijā no autofurgona izzagti īpašai Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra pirmizrādei paredzēti skatuves tērpi simtiem tūkstošu eiro vērtībā. Šī zādzība, kas pagājušajā nedēļā notikusi Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē, netālu no Gīterslo, var izjaukt leģendārā amerikāņu režisora Roberta Vilsona iestudētās Džakomo Pučīni operas "Turandota" Viļņas pirmizrādi.

Iestudējums, kas tapis triju operteātru - Madrides "Teatro Real", Toronto "Canadian Opera Company" un Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra - sadarbībā, novembrī jau pieredzējis pirmizrādi Madridē, bet marta sākumā krāšņo iestudējumu paredzēts nodot lietuviešu skatītāju vērtējumam.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Viļņas operteātra mārketinga nodaļas vadītājs Jūlijs Grickevičs, domājams, ka nozagti līdz pat simtam skatuves tērpu, tai skaitā dārgi un darbietilpīgi solistu kostīmi.

Zādzība acīmredzot notikusi diennakts tumšajā laikā. Ceturtdienas vakarā šoferis pārbaudījis furgonu un devies pie miera, bet no rīta, pārbaudot transportlīdzekli vēlreiz, konstatējis, ka tas aplaupīts un daļa kravas pazudusi. Lēsts, ka nozagti aptuveni 600 kilogrami tērpu.

Vācijas policija sākusi izmeklēšanu. Par noziegumu informēta arī Lietuvas policija.

Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra ģenerāldirektors Jons Sakalausks norādījis, ka tiek darīts viss, lai paspētu pašūt identiskus skatuves tērpus un operas pirmizrāde varētu notikt paredzētajā laikā.

"Jau pavisam drīz sāksies intensīvi mēģinājumi. Kopā ar mūsu skatītājiem ceram uz neaizmirstamu notikumu, kura radīšanā piedalīsies lieliski Lietuvas mākslinieki,"

viņš uzsvēris.

Kostīmus Vilsona iestudējumam veidojis pazīstamais Itālijas tērpu mākslinieks Žaks Reino, tie šūti Vācijā, Spānijā un Itālijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu