Džemma Skulme "Purvīša balvas" naudas prēmiju novirzīs parādu atmaksai (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Purvīša balvas par mūža ieguldījumu saņēmēja māksliniece Džemma Skulme uzrunā klātesošos balvas pasniegšanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum".
Purvīša balvas par mūža ieguldījumu saņēmēja māksliniece Džemma Skulme uzrunā klātesošos balvas pasniegšanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum". Foto: Ieva Leiniša/LETA

93 gadus vecā Latvijas glezniecības klasiķe Džemma Skulme sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" atklājusi, ka ir priecīga par Purvīša balvas prēmiju. Desmit tūkstošus eiro viņa plāno novirzīt iekrājušos parādu atmaksai. 

Atgādinām, ka 12. aprīlī pirmo reizi "Purvīša balvas" vēsturē tika pasniegta balva par mūža ieguldījumu mākslā - 10 000 eiro, un to saņēma Džemma Skulme, kura šogad svinēs 94. dzimšanas dienu. Sarunā viņa neslēpa - naudu izmantos parādu samaksai, jo dzīve Mežaparkā nekustamā īpašuma nodokļa dēļ kļuvusi ļoti dārga, arī audekli un krāsas prasa lielus ieguldījumus. «Man vajag 1400 eiro mēnesī, lai izdzīvotu,» atklāta bija Skulme. 

Arī audekli un krāsas maksā naudu. 

Foto: "Purvīša balvas" pasniegšanas ceremonija.

Jau agrāk māksliniece atzinusi - sadzīviskas problēmas risināt kļūst arvien grūtāk, bija jāpārdod arī savu vecāku darbi, lai uzturētu īpašumu. 

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu