Kad dārzs mijas ar arhitektūru - ieskaties pasaules pirmajā dabas iedvesmotajā lielveikalā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Cityland Group

Apvienoto Arābu Emirātu pilsētas ir teju vai slavenas ar neparasto arhitektūru un ekstravagantajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem pilsētplānošanā. Nesen Dubaijā durvis vēra pirmais lielveikals, kurā arhitekti ir atdzīvinājuši dabas parkam līdzīgu gaisotni. 

Lielveikals "Cityland" ir vienas no lielākajiem veikaliem pasaulē - tajā ir iebūvēts 18 500 kvadrātmetrus plašs botāniskais dārzs un iekštelpu slēpošanas arēna. Kopumā lielveikalā ir 350 dažādi veikali, 12 kinozāles un 75 kafejnīcas un restorāni. Lielveikala arhitektūru ir iedvesmojis kāds marokāņu dabas pētnieks, kam par godu uzcelta šī 400 miljonus vērtā celtne. 

Foto: Cityland Group

"Cityland" lielveikals ir sadalīts septiņās daļās - visas daļas ir nosauktas pasaules kontinentu vārdos un iekārtotas atbilstoši to raksturīgajām kultūras, krāsu un dizaina īpatnībām.

Foto: Cityland Group

Lielveikala nostādne ir imitēt dabu, tāpēc tas celts no ilgtspējīgiem materiāliem un būs maksimāli dabai draudzīgs. Visi apstādījumi tiek laistīti ar attīrītu kanalizācijas ūdeni vai sakrātu lietusūdeni. Lielveikala griestus veido stikla solārie paneļi, kas funkcionē gan kā logi, gan kā miniatūrs elektroģenerators.  

Daļa lielveikala ir atklāta un tur jau darbojas veikali un kafejnīcas, taču komplekss pilnībā tiks pabeigts 2020. gadā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu