Kostarikā no trauku ziepēm un cementa uzceļ neparastu atpūtas namiņu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Greenmoonlodge

Ja vajadzētu izdomāt kreatīvu būvniecības metodi, retajam prātā ienāks doma māju uzcelt no trauku ziepēm un cementa, taču kāds pāris ar šādu metodi uzcēla veselu namu. Tagad šis namiņš kalpo kā īres naktsmājas ceļotājiem.  

Zaļais kupola formas nams atrodas Kostarikas mežu biezoknī, netālu no Montezumas pilsētiņas. Kā portālam "Bored Panda" atklāj ēkas austriešu dizainere un arhitekte Katrīna, viņas plānā bija uzcelt namiņu, taču tas nekādā veidā nedrīkstēja būt parasts vai celts pēc kādiem noteiktiem standartiem. Arhitekte vēlējās, lai ēka un tās celtniecības process būtu visādā ziņā neparasts un nebijis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Green Moon Lodge (@greenmoonlodge) on

Sadarbībā ar vietējiem būvniekiem Katrīna izveidoja masu no trauku ziepju putām un cementa, no kuras pēcāk ar rokām formēja nelielus blokus. Jāteic, ka šāda būvniecība nepadevās viegli - putas nebija plastisks materiāls. Dažviet putu un cementa maisījums nelipa kopā, daži bloki pat pilnībā sabruka, masa bija tekoša. Taču ar mokām māksliniece izveidoja 1200 blokus, salipināja tos kopā un uzcēla zaļo namiņu.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Green Moon Lodge (@greenmoonlodge) on

"Šis savdabīgais projekts prasīja vairāk laika, nekā biju plānojusi, kā arī budžetu krietni pārtērēju un strādāju smagāk, nekā biju iedomājusies, taču es šo procesu ļoti izbaudīju," portālā "Bored Panda" stāsta ēkas idejas autore. Arī ēkas dekoratīvie elementi, logi un durvis ir īpaši pasūtīti vietējiem māksliniekiem. Zaļā namiņa autore pati apzīmējusi ēku un veidojusi tās vizuālo noformējumu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Green Moon Lodge (@greenmoonlodge) on

Šobrīd namiņu ir iespējams noīrēt vienai vai divām personām. Par apmešanos mājiņā uz vienu nakti māksliniece prasa 65 dolārus.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Green Moon Lodge (@greenmoonlodge) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu