Māja kā koks: austriešu arhitekti rada cauruļu tipa dzīvojamās mājas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/baumbau.at

Austrijas arhitektu birojs "Studio Precht" ir sācis izstrādāt pavisam neparastas moduļu mājas - tās ir saliekamas gluži kā kanalizācijas caurules. Šīs mājiņas būs pieejamas 2020. gadā, cenā sākot no 120 000 eiro. 

Savdabīgās cilindra forma mājas ar sērijas nosaukumu "The Bert" arhitektu birojs "Studio Precht" ir radījis sadarbībā ar kādu uzņēmumu "Baumbau", kas specializējas tūristiem draudzīgu kempingu vai viesu māju būvniecībā. Cauruļu formas mājiņas ir saliekamas gluži kā konstruktors - tās var būvēt augšup, kombinēt ar citām sērijas detaļām, veidot pat sarežģītas cauruļu konstrukcijas un torņus - māju dizains ir atkarīgs no pasūtītāja prasībām. Arhitektu birojs savā mājaslapā atklāj, ka šo māju dizainam par iedvesmu kalpojušas multfilmas "Nejaukais Es", "Minjoni" un bērnu raidījums "Sezama iela". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baumbau (@baumbau.at) on

"The Bert" sērijas moduļu mājas ir veidotas no koka plāksnēm, kā arī to fasādi klās koka "dakstiņi". Tomēr pasūtītājam ir teikšana arī materiālu izvēlē - tās var veidot arī no metāla. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by precht (@studioprecht) on

Māju pirmais stāvs ir uzbūvēts krietni virs zemes un to var sasniegt tikai ejot par spirālveida kāpnēm. Mazākās formas namā ir iekļauta viena tualete un ūdensapgādes sistēma, kas atrodas pirmajā stāvā, bet otrajā - maza virtuve, guļamistaba un miniatūra viesistaba. Trešajā stāvā ir paredzēta vēl viena guļamistaba un atpūtas zona, bet pašā pēdējā stāvā - jumta dārzs. Tāpat ēku var aprīkot ar mazu balkonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by precht (@studioprecht) on

Papildinot māju ar sērijas papildu moduļiem, šeit ir iespējams pievienot vēl guļamistabas, lielas virtuves, vannasistabas, viesistabas un pat bibliotēkas. Tāpat klienti varēt savas mājas padarīt par eko-mājām, piemēram, ierīkot tajās kūdras komposta biotualetes un uzstādīt tām solāros paneļus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Precht (@chrisprecht) on

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu