Žagars atklāj detaļas Džilindžera lietā. Dailes teātra aktieru sapulci sasaucis Skrastiņš (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Žagars
Juris Žagars Foto: LTV

25. septembrī Dailes teātra aktieri rīkoja sapulci, kurā tika izskatīts jautājums par ilggadējā teātra mākslinieciskā vadītāja Dž.Dž.Džilindžera darbību. Pēc tās Dailes teātra aktieri izteikuši neuzticību Džilim un informējuši par to teātra direktoru. Viens no teātra slavenākajiem aktieriem Juris Žagars LTV raidījumā "1:1" žurnālistam Gundaram Rēderam sniedzis plašāku komentāru par notikušo.

"Es nevaru runāt visu vārdā, kas bija visu pēdējais piliens," sarunā par situāciju Dailes teātrī norāda Žagars. "Katram tas pēdējais piliens bija cits. Mans pēdējais piliens bija saruna ar Džilindžeru augustā, kad viņš izstāstīja savu vīziju par to, kāpēc Dailes teātrim būtu jāpatur Lielā zāle. Es sapratu: neesmu pārliecināts, ka gribu tādā teātrī turpināt strādāt," intervijā LTV stāsta Žagars.

Viņš arī norāda, ka bija Anglijā, kad attīstījusies visa situāciju un, apskatot pieejamos raidījumus internetā, aktieris bijis šokēts par to kā Džilindžers reaģējis.

Žagars atklāj, ka aktieru sapulci sasaucis viens no teātra redzamākajiem aktieriem Artūrs Skrastiņš un viņš pats nav zinājis, ka tobrīd Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs atrodas Indijā.

"Mēs nevaram gribēt, ka tik lielā kultūras iestādē viss tiek pastumts zem tepiķa," uzsver Žagars.

"Bez nekādām petīcijām un paziņojumiem presei vēlējāmies direktoram pateikt, ka trupa jūtas slikti. Un pēc tam sākās..."

Raidījumā minēts, ka arī agrāk kritizēts Džilindžera darbs.

Žagars skaidro, ka Džilis ir bijis ļoti labs režisors, pie kura bijis patīkami strādāt labās izrādēs. "Taču kaut kas apdzisa. Es nezinu, kas, man grūti pateikt. Izrādes palika arvien... Kritikai arvien mazāk patika, un, godīgi sakot, man arī nepatika. Tas viss pamazām degradējās. Kontakts ar Džili palika arvien retāks, mēs nerunājām par mākslu vairāk, bet par praktiskām lietām," skaidro aktieris. 

Pilnu interviju ar Juri Žagaru var skatīties ltv.lsm.lv šeit.

Jau ziņots, ka Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers pirmdien, 7. oktobrī, parakstījis vienošanos ar teātra direktoru par atkāpšanos no amata un paziņoja, ka savā turpmākajā dzīvē ar teātri vairs nenodarbosies.

Džilindžers
Džilindžers Foto: Edijs Pālens/LETA
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu