Aprit gads, kopš aizsaulē tika aizsaukts mūziķis Valters Frīdenbergs

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pēc ilgstošas cīņas ar vēzi 2018. gada 17. oktobrī 30 gadu vecumā mūžībā aizgāja mūziķis un televīzijas raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs. Publiska atvadīšanās no viņa notika 26. oktobrī, kad Valteram apritētu 31 gads.

Kā pērn medijiem atklāja viņa līgava Kristīne Paegle, mīļotais tika kremēts kāzām domātajā latviešu zīmola “Mayra” linu kreklā ar latvju rakstiem izrakstītu apkaklīti. Viņu kāzas bija ieplānotas 23. oktobrī.

Foto: Atvadīšanās no pāragri mūžībā aizgājušā Valtera Frīdenberga

Frīdenbergs 2018. gada maija beigās atgriezās no Šaritē klīnikas Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur turpināja cīņu ar vēzi, kam Latvijā pieejamās ārstēšanas metodes izrādījās neefektīvas, un izrādījās, ka tovasar mūziķis ar TVNET runāja pēdējo reizi, jo negaidīti tika aizsaukts mūžībā oktobra vidū.

TVNET talantīgo pašmāju mākslinieku pēdējo reizi sastapa Dzintaru koncertzālē, kur viņš bija ieradies uz Daigas Mazvērsītes grāmatas “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” prezentāciju.

Pēdējo reizi tikāmies, kad devies sākt ārstēšanos Šaritē klīnikā. Kā tava dzīve kopš tā laika mainījusies?

Dzīve īstenībā jau nav pa lielam mainījusies. Tagad pēc tādām pauzītēm lēnu garu kāpju atpakaļ uz skatuves, kā saka, piepildu sevi ar to prieku, ko man dod tas, ko visu mūžu esmu darījis. Ķeru pozitīvismu. [..] Gaidu arī jauno “Gudrs, vēl gudrāks” sezonu.

Kāds pašlaik ir tavs veselības stāvoklis? Gaidi analīžu rezultātus?

Nu, analīžu rezultāti būs jāgaida visu mūžu. Tas ir vairāk nekā skaidrs. Tagad lēnu garu. Es nevaru šobrīd teikt, ka jā, viss ir uz 100 procentiem uzveikts, jo vēl ir lietas, kas jāizdara. [..]

Nācās šovasar pāragri noslēgt moto sezonu, jo man bija tepat Latvijā diezgan nopietna, liela operācija, un es sapratu, ka nu laikam šogad vairāk nekāpšu uz motocikla. Jāatkopjas pēc operācijas, jādabū spēki atpakaļ, un tad varēs nākamajā sezonā atkal braukt. [..]

Vai drīkstu prasīt, kas šī bija par operāciju?

Tas bija ieplānots jau pirms braukšanas uz Vāciju, jo, ja pēc terapijas vēl kaut kas būs palicis iekšā, tad tas vienkārši būs ķirurģiski jāizņem. Ķīmijterapijas laikā tika nomērdētas aktīvās vēža šūnas – kaut kas tiek izvadīts dabīgā ceļā, bet kaut kas paliek tomēr iekšā. Lai mazinātu risku, ka vēža šūnas atjaunojas, bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Kā es saku – jāizravē.

Foto: Mūziķis Valters Frīdenbergs

Atgādinām, ka 2017. gada noslēgumā TVNET lūdza Valteram, tāpat kā daudzām citām pašmāju slavenībām, aizpildīt atmiņu kladi, kurā jāatbild uz nenopietniem jautājumiem.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu