Rīgā sākas Lāčplēša dienai veltīti pasākumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā šodien sāksies Lāčplēša dienai un Bermontiādes simtgadei veltītie atceres pasākumi.

Pusdienas laikā plkst.13 laukumā pie Latvijas Kara muzeja tiks iedegts Brīvības cīnītāju piemiņas ugunskurs, kas degs līdz Lāčplēša dienas vakaram.

Muzikālo pavadījumu pasākumā nodrošinās kopas "Grodi" dalībnieki Andris Kapusts, Aīda Rancāne, Asnate Rancāne un Aurēlija Rancāne un kopas "Vilkači" vadītājs Edgars Zilberts.

No plkst.10 līdz 17 pie Pulvertorņa būs apskatāma Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstāde, kā arī varēs uzzināt vairāk par dienestu Zemessardzē. Militārās tehnikas un ekipējuma izstāde būs aplūkojama arī 9.novembrī no plkst.10 līdz 16 un 11.novembrī no plkst.10 līdz 21.

Latvijas Kara muzejā šodien visas dienas garumā notiks ekskursijas skolēniem, kā arī no plkst.11 līdz 14 būs pieejamas radošās darbnīcas.

Plaša pasākumu programma būs gaidāma arī 10.novembrī un 11.novembrī. 

Lāčplēša dienu Latvijā atzīmē par godu neatkarīgās Latvijas armijas uzvarai pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919.gada 11.novembrī.

Latvijas armija izšķirošo uzbrukumu bermontiešiem sāka 9.novembrī un, lai gan cīņas bija grūtas, jau 11.novembrī Bermonta karaspēks tika padzīts no Rīgas, informē Aizsardzības ministrija. Bermontiādes laikā Latvija zaudēja 743 karavīrus, no kuriem 57 bija virsnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu