Foto ⟩ Atklāts 70. Berlīnes filmu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Ceturtdien atklāts 70. Berlīnes kinofestivāls, un tā gaitā tiks demonstrētas 340 filmas, bet 18 sacentīsies par galveno balvu "Zelta lāci". Festivāls atklāts ar kanādiešu režisora Filipa Falardo jaunāko darbu "My Salinger Year", kurā lomas ir Sigurnijai Vīverei un Margaretai Kvelijai. Aplūko foto no svinīgās atklāšanas! 

Festivāla galvenajā skatē ir pārstāvētas filmas, kas tapušas Vācijā, Rietumeiropā, Austrumeiropā, ASV, Latīņamerikā, Irānā un Dienvidaustrumāzijā.

Par galveno godalgu cīnīsies kā atzīti režisori, tā jauni autori.

Tradicionāli Berlīnes kinofestivāls ir forums, kurā tiek izcelts Vācijas kino industrijas pēdējā laika veikums. Arī šā gada festivāls nav izņēmums, un tajā būs skatāmas 46 Vācijas filmas un darbi, kuros Vācijas pārstāvji ir līdzproducenti.

Festivāls tradicionāli ir aktīvs darba laiks arī Latvijas kino profesionāļiem Eiropas filmu tirgū un industrijas pasākumos.

Tradicionālajā Berlināles kino industrijas sadaļā, Eiropas Filmu tirgū (European Film Market, 20.-27.02.) Latvijas stends, kuru aprūpē Nacionālais Kino centrs, Latvijas Kinoproducentu asociācija un Rīgas Filmu fonds (Rīgas dome), vizuālajā tēlā šogad uzsver Latvijas filmu ceļus pasaules kartē un apbalvojumus dažādos pasaules festivālos – vistālāk ceļojušas simtgades filmas "Bille", "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", "Tēvs nakts" un "Laika tilti", arī spēlfilma "Oļegs" un animācijas filma "Projām". Stenda uzdevums ir arī piesaistīt Latvijai kopražojumu partnerus un ārvalstu filmu uzņemšanas grupas, reklamējot Latvijas kino profesionāļu prasmes un sadarbības potenciālu. Nacionālais Kino centrs Berlinālei sagatavojis statistikas katalogu Facts&Figures, kur apkopota 2019. gada statistika par visām trim Baltijas valstīm – nozares finansējums, kinoteātru apmeklējums, nacionālā kino tirgus daļa un citi rādītāji.

Latvijas stends Berlinārē
Latvijas stends Berlinārē Foto: publicitātes

Eiropas Filmu tirgus ietvaros paredzēti divi seansi Latvijas šā brīža “kases līderim” – vēsturiskajai drāmai "Dvēseļu putenis". Filmas reklamēšanai pasaulē palīdz gan nupat izziņotā Imago balvas nominācija filmas operatoram Valdim Celmiņam, gan kinopasaulē pazīstamu profesionāļu dalība radošajā grupā – Ņujorkas Filmu skolas profesors Boriss Frumins kā scenārija līdzautors un komponiste Lolita Ritmane, vairākkārtēja Emmy balvas nominante un laureāte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu