Kritikas krustugunīs: Polijā atklāts lielākais akvaparks Eiropā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pirms divām nedēļām Polijā tika atvērts Eiropā lielākais akvaparks. Jau pirmajā nedēļā ūdensprieku tīkotāji stājās garās rindās un izķēra biļetes uz parku vēja ātrumā. Tomēr, neraugoties uz ažiotāžu, parks saņēma skarbu apmeklētāju kritiku.

Ilgi gaidītais akvaparks durvis vēra 20. februārī, un jau pirmajās divās nedēļās biļetes uz izklaides parku "Suntago Water Park" iegādāties bija teju neiespējami, ziņo Lietuvas portāls "15min.lt". Polijas parks intrigu sabiedrībā izraisīja tieši ar tā solījumiem - lielo ūdens parku veido trīs īpašas zonas: piedzīvojumu zona, saunu zona un atpūtas zona. Parkā ir ierīkoti ūdens slidkalniņi ar kopējo garumu vairāk nekā 3 kilometri; baseini, kas kopumā aizņem 2000 kvadrātmetru; termālie baseini ar 840 kvadrātmetru kopējo platību; 700 īstas palmas; 4000 atpūtas krēsli; 20 000 kvadrātmetru plašs dārzs; astoņas dažādas saunas un četri labsajūtas baseini. Lielais parks atrodas Polijas pilsētā Mščonovā, kas ir vien pusstundas braucienā no Varšavas centra. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damian (@auuu_damian) on

Diemžēl parks februāra beigās nebūt nebija gatavs atvēršanai. "Parks bija pilns ar nepabeigtām atrakcijām. Āra baseina malās ir atlipuši plastmasas stūri, kas tikai gada, kad kāds savainos vai nu roku, vai kāju. Es saskaitīju desmit šādus stūrus," raksta vietējā medija "WP.pl" reportieris. 

Pagaidām lielo atrakciju parku vēl var uzskatīt par būvlaukumu. Portāls uzsver, ka parku nekavējoties vajadzētu slēgt un pabeigt iekšdarbus, apmācīt personālu un vēlreiz veikt izmēģinājumus.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Butaka Travel Family (@butakatravelfamily) on

Apmeklētāji sūdzas par nepareizi norādītām baseina dziļuma atzīmēm, kā arī daži informatīvie materiāli ir vienkārši uz A4 lapām uzdrukāti un pie sienas pielīmēti apraksti, vēsta vietējais laikraksts "Gazeta Wybrocza". Laikraksts skaidro, ka pirmajās dienās cilvēki visvairāk drūzmējās rindās uz slidkalniņiem, pludmalē nebija izvietoti pietiekami daudz peldriņķu, kuru dēļ starp cilvēkiem izraisījušies konflikti. Vēl kritiku izpelnījās peldbaseina cenas - oficiālā mājaslapa vēsta, ka četru stundu apmeklējums maksā vidēji 109 zlotus jeb 25 eiro, iekļaujot visas zonas, taču pie kasēm daži apmeklētāji ievērojuši, ka personāls par biļetēm uz visām akvaparka zonām prasa par 50 zlotiem jeb 10 eiro vairāk, nekā noteikts oficiālajā lapā. Vietējo mediju skepsi izpelnījās arī akvaparka atsauksmes - jau dažas dienas pirms "Suntago Water Park" atvēršanas par parku vietnē "Google Maps" bija publicētas aptuveni 200 pozitīvas atsauksmes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Magda Pawińska (@pawi_zumba) on

Neraugoties uz atsauksmēm, akvaparka cenas ir visai demokrātiskas. Cena sākas no 39 zlotiem jeb 9 eiro par biļeti bērnam, bet 59 zlotiem jeb 14 eiro pieaugušajam. Biļešu cenas ir atkarīgas no zonas, kuru apmeklētāji vēlas izmantot, un nedēļas dienas. Martā parku papildinās speciāls tūristu parks ar 92 moderniem viesu namiem. Suntago ūdens parks ir Polijas lielā izklaides un tūrisma parka pirmais posms, tā būvniecība tika sākta 2017. gada maijā. Parka izmaksas mērāmas 170 miljonu eiro apmērā.  

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu