Tjarves dzīvesbiedre par vīra izvadīšanu: Sapulcēsimies, bet tagad ir jāpaliek mājās!

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Tjarve
Rolands Tjarve Foto: LETA

Žurnāla "Ir" galvenā redaktore un pāragri mirušā Rolanda Tjarves dzīvesbiedre Nellija Ločmele izdevuma jaunākajā numurā atklāti runā par vīra slimības gaitu pēc saslimšanas ar Covid-19. Viens no iemesliem, kāpēc viņa to publiskojusi, - sāpēm pievienojušās dusmas.

Ločmele raksta, ka divas dienas pēc vīra pāragrās nāves pirmo reizi paņēmusi telefonu, lai atbildētu uz simtiem līdzjūtības apliecinājumu, taču viņu nepatīkami pārsteigusi kāda Rolanda kolēģa ziņa. "Kāds vīra kursabiedrs — sakarīgs un tiešām sirsnīgs čalis — atrakstīja, ka pie viņa mājās tūlīt būs pulcēšanās Rolanda piemiņai un viņi gaida kādu vēsti arī no manis. Es uzsprāgu! Cik cilvēkiem vēl ir jānonāk pie elpināšanas aparāta un morgā, lai visi beidzot saprastu situācijas nopietnību?" - žurnālā "Ir" raksta Tjarves dzīvesbiedre.

Viņa paskaidro, ka Tjarve tiks kremēts, taču atvadas notiks pēc ārkārtējās situācijas beigām: "Sapulcēsimies skaistā atvadu pasākumā — tādā, kādu viņš ir pelnījis, bez 2 m distances. Bet tagad ir jāpaliek mājās!"

Jau vēstīts, ka Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzējs Rolands Tjarve mūžībā aizgāja 11. aprīlī, pēc smagas cīņas ar slimību reanimācijā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Tjarve dzimis 1966. gadā. 1991. gadā beidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes žurnālistikas nodaļu.

1989. gadā sācis darbu laikrakstā "Vefietis", vēlāk bijis Latvijas Radio programmu vadītājs. 1994. kļuva par Valsts reformu ministrijas preses sekretāru, kā arī strādāja kā toreizējā Ministru prezidenta Māra Gaiļa padomnieks preses sekretārs.

1995. gadā Saeima viņu ievēlēja par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli, savukārt 1998. gadā Tjarve kļuva par Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru, šajā amatā nostrādājot līdz 2002.gadam, kad viņš no amata tika atcelts.

Savas karjeras laikā Tjarve bijis arī lidsabiedrības "airBalitc", Elektronisko sakaru direkcijas padomes loceklis.

Tjarve ilgstoši bijis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas lektors, kā arī ieņēmis Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departamenta mediju direktora amatu.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu