"Šis bija izaicinājums man pašai, un gatavošanas process bija jautrs. “Svetlana”, un tiešām lieku to pēdiņās, jo mana cepumu recepte pilnībā atšķiras no veikala," raksta veselīgā dzīvesveida aktīviste.
"Septiņas “Svetlanas” / vienā 220 kcal
120 g sablendēta musli - jebkāda (var izmantot arī granolu);
100 g "Philadelphia light" krēmsiera;
100-150 g rūgtās šokolādes (ja taupīgi izmanto šokolādi, cepumus ir iespējams nosegt ar 100 g un samazināt uz tā rēķina kcal daudzumu).
Aplej dateles ar verdošu ūdeni un atstāj uz 1 stundu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°.
Sagatavo cepampannu un pārklāj to ar cepampapīru.
Sablendē musli vai izmanto veikalā nopērkamu jau gatavu “smalko musli”.
Saputo olas baltumus līdz stingrām baltām putām (aptuveni 2-3 min) un iecilā tajās sablendēto musli. Maisa uzmanīgi, maksimāli maz reižu, tā, lai nezaudētu olbaltuma gaisīgumu!
Nedaudz ieeļļo rokas un rokās veido plānus vienādas formas cepumiņus (pārāk pa rokām nemīcām, lai nezūd gaisīgums).
Tikmēr sablendē dateles, krēmsieru un šķipsniņu sāls. Masu uzglabā ledusskapī, kamēr atdziest cepumi.
Kad cepumi ir gatavi un pilnībā atdzisuši, noklāj virtuves dēlīti ar cepampapīru un dateļu masu uzklāj pa virsu cepumiem.
Šeit ir divi varianti - ar konditorejas maisiņu vai vienkārši ar karoti.
Cepumus liek saldētavā uz 1 h (lai tie ir stingrāki un būtu vieglāk strādāt ar šokolādi).
Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej ar to “Svetlanas” (kā jau minēju, man pietika ar 100 g, bet es ļoti taupīgi no katra cepuma notecināju nost “lieko” šokolādi).
Mans izaicinājums bija radīt “Svetlanu” ar maksimāli maz kaloriju, bet, ja tas nav tavs mērķis, droši izmanto 150 g šokolādes un nepūlies ar rūpīgo šokolādes nosegšanu.
Lai labi garšo!" informē Freimane.
Kā jau ziņots, Paulas recepšu grāmata "Zelta sastāvdaļa" nāca klajā pērn. Gadā sākumā tā tika nelegāli izplatīta internetā.
Foto: Paulas Freimanes grāmatas atklāšana