Japānā tapusi neparasta kāpņu māja, kas apvieno vairākas vienas ģimenes paaudzes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/nendo_official

Japānas arhitektu birojs “Nendo” ar visai radošu metodi tika galā ar vairāku paaudžu ģimenes mājas būvniecību. Lai apvienotu un vienlaikus nodalītu ģimenes, arhitektu birojs radīja māju, kuru šķērso milzīgas kāpnes, kas turpinās vēl ārpus mājas fasādes, mājokļa pagalmā.

Masīvās kāpnes kalpo kā skulpturāls elements ēkas arhitektūrā un var tikt izmantotas kā plaukti, mantu novietnes vai kā “rotaļu laukums” mājinieku kaķiem. Ēkas dizainā iekļautās kāpnes nav funkcionālas, bet gan dekoratīvas, kas nozīmē, ka tās nesavieno stāvus, bet ir veidotas kā arhitektonisks objekts.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nendo (@nendo_official) on

Mājas pirmais stāvs ir speciāli pielāgots vecākajai ģimenes paaudzei – vecvecākiem, vidējā paaudze ir apmetusies otrajā stāvā, bet trešajā dzīvo  jaunākie ģimenes locekļi.

Lai katra paaudze spētu sasniegt viena otru, milzīgajā kāpņu struktūrā ir paslēptas funkcionālas, mazāka izmēra kāpnes. “Šī ēka ne tikai savieno mājas interjeru ar dārzu, bet arī veicina paaudžu savstarpējo saikņu stiprināšanu,” tā oficiālajā mājaslapā raksta arhitektu birojs “Nendo”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nendo (@nendo_official) on

Masīvās kāpnes iekštelpās ir izstrādātas no tērauda, bet ārpusē – no betona.

Pagalma pusē ģimene ir izplānojusi izlikt puķupodus un kastes, tādējādi pielāgojot ēkas arhitektūru mājas pasūtītāja vecmāmiņas hobijam, proti, dārzkopībai.

Iekštelpu dizains ir ieturēts gaišos un neitrālos toņos, atbilstoši skandināvu minimālisma standartiem. Ņemot vērā, ka māja atrodas Tokijas centrā, šajā blīvi apdzīvotajā pilsētā ar milzu kāpnēm aprīkotā savrupmāja ir kā oāze, kur patverties no pilsētas kņadas. Arhitekti īpašu uzmanību ir pievēruši arī logu izvietojumam – ielas pusē mājai nav  neviena loga, turpretī pagalma puses fasāde ir no stikla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nendo (@nendo_official) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu