Kad notiks ilgi gaidītais Dubaijas Expo?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

2020. gads ir viens no tiem retajiem gadiem vēsturē, kur viens pēc otra atceļas svarīgi notikumi – Dziesmusvētki, Olimpiskās spēles, koncerti, festivāli un citi kultūras pasākumi. Šogad arī tiks atlikta lielākā un gaidītākā arhitektūras izstāde – Dubaijas Expo, kam gatavojās jau vairākus gadus.

Oficiāli Dubaijas Expo atklāšanas ceremonijai vajadzēja noritēt 2020. gada oktobrī, tomēr, pandēmijai pārņemot pasauli, tika pieņemts lēmums izstādi atlikt par veselu gadu. Lai arī Dubaijā norit aktīva gatavošanās izstādei, piemēram, ir tapuši milzu oglekļa šķiedras ieejas vārti, kas vedīs uz galveno izstādes norises vietu, pati izstāde sāksies vien 2021. gada 1. oktobrī, tā lēmis Straptautiskais izstāžu birojs. Plānots, ka prestižā izstāde ilgs līdz pat 2022. gada 31. martam.

“Mēs stingri pieturējāmies pie mērķa izpildīt Expo izstādi paredzētajā laikā un vietā, tomēr šis nav īstais laiks izstādes norisei,” vēsta izstādes oficiālajā mājaslapā publicētais paziņojums. “Starptautiskā izstāžu biroja biedri ir lēmuši atlikt izstādi par gadu, kad visi kopā varēsim atkal būt vienoti un svinēt kopā būšanu. Ar tēmu “Apvienot prātus, lai radītu nākotni”, Dubaijas Expo 2020 pasaulei piedāvās unikālu platformu, kas ļaus paust jaunas idejas labākai nākotnei.”

Dubaijas Expo 2020  saglabās savu oriģinālo nosaukumu un iepriekš uzstādītos mērķus, proti, kultivēt cilvēces elastīgumu, radošumu, kultūru un inovācijas, tostarp tehnoloģisko attīstību medicīnā un zinātnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu