Atklāta gleznotājas Neonillas Medvedevas personālizstāde "Neostāsti"

Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyDraugiem X Whatsapp

28. maijā izdevniecības "Aminori" (Kr. Valdemāra ielā 69) mākslas telpā atklāta latviešu gleznotājas Neonillas Medvedevas personālizstāde "Neostāsti". Mākslinieces izvēlētajos darbos vērojami vasaras sezonai raksturīgi spilgti, saules pielieti toņi, īpašu uzmanību veltot gaismas un krāsu attiecībai. 

Gleznās redzami tematiskie motīvi, ar kuriem māksliniece sastapusies plenēros, ārzemju ceļojumos, ikdienas notikumos, pastaigās pilsētvidē un līdzcilvēkos.

"Neostāsti"
"Neostāsti" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Neonilla Medvedeva ir latviešu gleznotāja, dzimusi 1987. gadā Rīgā. Neonillas pirmais gleznojums tapis jau trīs gadu vecumā, par tā galveno motīvu kļūstot dievmātei, kuras skaistums mazo mākslinieci ik dienas iedvesmojis mājās uz galda stāvošajā ikonā. Nerimstoša interese par mākslas procesiem māksliniecei bijusi klātesoša līdz pieaugušam vecumam, tādēļ maģistra grāda iegūšana, absolvējot Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības katedru 2011. gadā, bijusi likumsakarīga.

Medvedevai mākslas darbu radīšanā svarīgi atslēgas vārdi ir kompozīcija, krāsa un gaisma. Māksliniece atzīst, ka dažādie vides apstākļi jaunu darbu radīšanā bieži liek pielāgoties, taču, ja vien ir labs apgaismojums, vienmēr iespējams spēlēties ar gaismas un ēnas attiecību. Mākslinieces darbiem raksturīga centrēta kompozīcija un izmeklēti krāsu kontrasti un savienojumi, kas veido vienotu tonalitāti.

Māksliniecei gleznošanas procesā svarīgākais ir pirmais triepiens, kas ar savu formu un intensitāti dod impulsu mākslas darba tālākajai attīstībai, savukārt izvēlētās krāsas ir mākslinieces introvertās un jūtīgās iekšējās pasaules emocionālā izpausme. Neonillas darbos vienmēr klātesoši elementi ir Dievs un daba: daba, kas redzama cilvēku, pilsētas un ainavu motīvos, un Dievs, kura klātbūtne jūtama caur dzīvo un radošo:

“Dievam un dabai manos darbos ir vissvarīgākā nozīme. Dievs, daba un krāsa. Gaisma un gaiss. Tas ir viss, ko es gleznoju!” tā māksliniece.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu