Aivars Hermanis par pandēmiju un mūzikas industriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aivars Hermanis
Aivars Hermanis Foto: Ekrānuzņēmums

Kultūrjomas izgaismojošās iniciatīvas "Kultūru vaig?!?" ietvaros iznākusi otra sarunu epizode kopā ar mūziķi, ģitāristu, mūzikas ierakstu un pasākumu producentu, vienu no nesen dibinātās “Pašnodarbināto mūziķu biedrības” iniciatoriem, grupu “Opus” un “Remix” dalībnieku, cilvēku ar plaša mēroga zināšanām mūzikas privātā sektora industrijas jomā – Aivaru Hermani.

Saruna norisinājās mūziķa dzimtajā pilsētā Liepājā, kur, ļaujoties sarunu biedru - organizācijas Liepaja Music pārstāvju un Hugo Puriņa rosinātajiem jautājumiem, Aivars Hermanis sarunā iezīmē gan savas personīgās pārdomas par pandēmijas ietekmi uz kultūras centieniem funkcionēt, gan dalās sajūtās un viedoklī par jomas kontekstā valstī notiekošo.

Sarunas laikā Aivars Hermanis iezīmē, ka viena no galvenajām problēmām un iemesliem, kāpēc ārkārtas situācijas laikā radošo jomu pārstāvji jūtas nedroši un ir spiesti cīnīties par šķietami pašsaprotamām lietām, ir acīmredzamais apstāklis, ka lielākajam vairumam sabiedrības, tostarp likumu pieņēmējiem, vienkārši nav priekšstata, kā industrija funkcionē, kas lielā mērā ir pašu - privātā sektora mākslinieku un producentu iesakņota maniere par sevi plašākā mērogā nerunāt.

“Īstenībā nekādas citas jēgas valsts pastāvēšanai un vispār cilvēka pastāvēšanai nav, kā kultūra plašā nozīmē. Jo citādi mēs esam dzīvnieki, tādi paši kā jebkuri citi,” uzsver mūziķis, sarunu noslēdzot.

Noskaties sarunu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu