Valmierā sāk uzņemt spēlfilmu "Jumprava. Lielais notikums"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Spēlfilmas "Jumprava. Lielais notikums" uzņemšana
Spēlfilmas "Jumprava. Lielais notikums" uzņemšana Foto: Jānis Spurdziņš

Šonedēļ Valmierā sākās spēlfilmas "Jumprava. Lielais notikums" filmēšana, pavēstīja spēlfilmas mārketinga menedžere Zane Vītola.

Viņa skaidroja, ka pirmās filmēšanas lokācijas izvēle nav nejauša - Valmierai esot īpaša nozīme grupas "Jumprava" stāstā, jo tieši tur meklējami grupas pirmsākumi - Aigara Grāvera un Aigara Krēslas muzikālie eksperimenti Valmieras slimnīcas vokāli instrumentālajā grupā "Vitamīns".

Grupas "Jumprava" četrotni filmā attēlos Gatis Grāvers, Roberts Vanags, Raimonds Celms un Rihards Zelezņevs. Kā zināms, pirmos gadus grupas pamatsastāvā bija arī Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, kurus filmā atveidos Mārtiņš Zvirbulis un Gvido Valters.

Vītola klāstīja, ka šī filma nav tikai par grupu "Jumprava", tas ir stāsts par laika posmu no 1984. gada līdz 1991. gadam - par to, kā grupa ar domubiedriem ieraudzīja veidu, kā uzrunāt savus vienaudžus un sabiedrību kopumā. "Viņu centieni tika sadzirdēti un novērtēti. Un tā radās leģendārā grupa "Jumprava"," uzsvēra filmas mārketinga menedžere.

Filmas režisors Aigars Grauba esot uzsvēris, ka "Jumprava" ir pavadošā grupa dziesmām, kas sen vairs nepieder grupai, bet gan tautai, jo tieši klausītājiem šīs melodijas saistās un rezonē ar viņu pārdzīvojumiem, emocijām un pieredzi.

Filmas iznākšana plānota 2022. gada sākumā. Tā top ar Nacionālā kino centra un Valmieras pašvaldības atbalstu.

Foto: Valmierā sāk uzņemt spēlfilmu "Jumprava. Lielais notikums".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu