Vainstīns apsūdzēts vēl sešos seksuālos noziegumos Losandželosā (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas producentam Hārvijam Vainstīnam, kurš jau notiesāts par seksuāliem noziegumiem Ņujorkā, piektdien Losandželosā tika izvirzītas apsūdzības vēl sešos punktos saistībā ar divu sieviešu izvarošanām.

Pirmais incidents noticis laikā starp 2004. gada septembri un 2005. gada septembri, kad Vainstīns izvarojis sievieti kādā viesnīcā Beverlihilzā, paziņoja Losandželosas apgabala prokurores Džekijas Leisijas birojs.

68 gadus vecais Vainstīns "tiek apsūdzēts arī citas sievietes izvarošanā divos atsevišķos gadījumos - 2009. gada novembrī un 2010. gada novembrī - kādā viesnīcā Beverlihilzā", paziņoja Leisijas birojs.

Paziņojumā netika minēti upuru vārdi vai citas detaļas par šo notikumu apstākļiem.  

Sešas jaunās apsūdzības papildina jau iepriekš izteiktās. Vainstīns tagad Losandželosā ir apsūdzēts pavisam piecu sieviešu izvarošanās vai seksuālos uzbrukumos viņām.

Ja viņš tiks atzīts par vainīgu, tad viņam draudēs līdz 140 gadiem cietumā.

Vainstīns jau izcieš 23 gadu cietumsodu, kas viņam martā tika piespriests Ņujorkā par seksuālu uzmākšanos un izvarošanu. 

Zvērināto tiesa Ņujorkā 24. februārī atzina, ka Vainstīns ir vainīgs noziedzīgā pirmās pakāpes seksuālā uzmācībā, 2006. gadā piespiežot bijušo producenta asistenti Mimi Heiliju uz orālu seksu, un trešās pakāpes izvarošanā, kas notikusi 2013. gadā un kurai tikusi pakļauta aktrise Džesika Manna.

Tomēr producents tika attaisnots apsūdzībās par pirmās pakāpes izvarošanu un par seksuālu uzbrukumu, kas viņam draudēja ar mūža ieslodzījumu.

Kustība "#MeToo", kura radās kā reakcija uz ziņām ASV medijos par Vainstīna nodarījumiem, spriedumu viņa lietā pasludināja par robežšķirtni globālajā cīņā pret seksuālo uzmākšanos un vardarbību.

Foto: Producents Hārvijs Vainstīns un slavenības.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu