Noklausies repera anša jauno albumu "Liela māksla" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
ansis
ansis Foto: Ritvars Stankevičs

ansis (īstajā vārdā – Ansis Kolmanis), viens no ilggadēji aktīvajiem un vietējā hiphopa skatuvē atpazīstamākajiem vārdiem, piedāvā savu jauno ierakstu "Liela māksla" – nākamo solo albumu pēc godalgotā un mūzikas apskatnieku un repa fanu iecienītā "Balzama" (2017).

"Liela māksla" no 2020. gada 30. oktobra pieejama visos mūzikas straumēšanas servisos.

Noklausies!

"Es gribu ar šo ierakstu nedaudz sačakarēt visus tos, kuriem liekas, ka ar repu viss ir vienkārši. Droši ir tas, ka 2020. gada Rīgā lielākais muļķis telpā biežāk būs nevis hiphopa fanāts, bet tas, kurš neko par to nezina un tajā neko neprot vai nevēlas saklausīt un saskatīt. Es repoju ilgāk nekā pusi sava mūža, un varu teikt, ka hiphopa mūzikas mutācijas ir grūti salīdzināt ar jebko, kas pēdējos 40 gados noticis jebkurā citā mūzikas žanrā. Tas nekad nav pabeigts, tas nekad nav nepareizs vai pareizs, un tas nepārtraukti izaicina pats sevi mainīties, evolucionēt, lauzt jebkādus rāmjus, būt brīvs, multikulturāls, internacionāls, spēcīgs un inovatīvs. Šobrīd reps ir populārākais mūzikas žanrs uz planētas, un es pat neuzskatu, ka tā ir godīga cīņa. Vieglāk ir pateikt, kas reps ir, nekā kas tas nav. Tas nekad nav bijis tikai mūzika, un tas nav tikai māksla.

Šis ieraksts ir pirmkārt veltīts man pašam, otrkārt – hiphopa kultūrai.

Tas ir personisks un reizē pašironisks (izcelsmes) stāsts par mani un manu dzīvi Latvijā un hiphopā vienlaicīgi," ansis.

Albuma 12 dziesmās dzirdami tādi viesmākslinieki kā rolands če, Kristīne Balanas, Kashuks, Gints Smukais, Chris Vader, Niklāvz, 181h (Netīrās cilpas), Oriole, Shenfi, DJ PM2THEAM, Didzis Bardo, Viesturs Melders, Elvijs Garfcovs u.c. Ieraksts tapis 2020. gadā Rīgas nomalē, un tas radīts nelielā treilera istabā, kas pārvērsta par mājas ierakstu studiju. Ierakstu miksējis un māsterējis ansis. Albuma vāka dizaina autors – ansis. Izdevējs – "Netīrās cilpas".

anša iepriekšējais solo albums “Balzams” ieguva “Zelta mikrofonu” kā 2017. gada labākais pašmāju repa ieraksts. Tāpat tas tika nominēts Austras balvai kā viens no desmit labākajiem latviešu mūzikas 2017. gada ierakstiem un ieguva gada straumētākā latviešu mūzikas ieraksta titulu “DigiTop 100” topā, pārspējot visus citus latviešu populārākos mūziķus. Dziesmu nometnē RigaLive radītā “Zemes stunda” (2018) kopā ar Kristīni Pāži un Kasparu Ansonu straumēšanas servisos kopā atskaņota vairāk nekā 5.6 miljonus reižu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu