"Limp Bizkit" ģitārists uzskata, ka apsūdzības pret Merilinu Mensonu ir pamatotas (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgā ar koncertu atgriežas "Limp Bizkit" (Vess Borlends)
Rīgā ar koncertu atgriežas "Limp Bizkit" (Vess Borlends) Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Vairāki mūziķi, to skaitā "Limp Bizkit" ģitārists Vess Borlends (Wes Borland), kurš gandrīz gadu muzicējis kopā ar šonedēļ seksuālā vardarbībā apsūdzēto Merilinu Mensonu (Marilyn Manson), pauduši savas domas par Mensonu kā cilvēku. 

Atgādinām, ka Borlends pievinojās Mensona grupai 2008. gadā, laikā kad Mensons draudzējās ar aktrisi Evanu Reičelu Vudu (Evan Rachel Wood), kura pirms dažām dienām Mensonu apsūdzējusi seksuālā vardarbībā.

Sarunā ar platformas "Twitch" raidierakstu "Space Zebra", kolorītais ģitārists pastāstīja, ka "viss, ko stāsta par Mensonu, ir sasodīta patiesība".

"Viņš nav jauks čalis," Borlends teica. "Viss, kas tagad tiek stāstīts par Mensonu, ir sasodīta patiesība, tāpēc atslābstiet, ja vēlaties uzbrukt šīm apsūdzētājām. Šīs sievietes saka patiesību. Es atvainojos visiem šā podkāsta klausītājiem, kuriem tas nepatīk, bet tas čalis - viņš ir ļoti talantīgs, bet viņam ir problēmas. Viņam nepieciešama profesionāla palīdzība, viņam jāpārstāj dzert un jāskatās acīs saviem dēmoniem. Viņš ir sasodīti slikts čalis."

Mensonu kritizējis arī Trents Reznors - grupas "Nine Inch Nails" līderis. 

"Es es esmu jau daudzus gadus skaļi paudis savu viedokli un nepatiku pret Mensonu kā cilvēku," Reznors raksta paziņojumā presei. "Un esmu jau pārtraucis ar viņu kontaktus pirms 25 gadiem."

"Nine Inch Nails" solists Trents Reznors
"Nine Inch Nails" solists Trents Reznors Foto: AFP/LETA

Jau ziņots, ka pēc apsūdzībām seksuālā vardarbībā mūzikas ierakstu izdevniecība "Loma Vista" paziņojusi, ka pārtrauc sadarbību ar Merilinu Mensonu un neturpinās reklamēt 52 gadus vecā mūziķa jaunāko albumu. Sadarbību pārtraucis arī koncertu aģents - kompānija "CAA". Atceltas arī paredzētās Mensona kino lomas seriālos "American Gods" un "Creepshow".

Atgādinām, ka amerikāņu šokrokeri (tā viņu mēdz saukt preses izdevumos, kas iznāk uz rietumiem no Latvijas) seksuālā vardarbībā apsūdzējusi bijusī līgava - aktrise Evana Reičela Vuda un vēl četras sievietes.

Mensons un Vuda sāka attiecības 2007. gadā, kad viņai bija 18, bet viņam - 36 gadi.

"Viņš mani izmantoja, kad es biju pusaudze, un veica briesmīgus pāridarījumus man gadiem ilgi. Man tika "skalotas smadzenes", un ar mani manipulēja, lai es būtu padevīga. Man ir apnicis dzīvot bailēs no atriebības, neslavas celšanas un šantažēšanas. Es esmu šeit, lai atmaskotu šo bīstamo vīrieti un pievērstu faktiem to industriju uzmanību, kuras ir atzinušas viņu, pirms viņš sabojā vēl daudzas dzīves. Es esmu kopā ar daudziem citiem upuriem, kuri vairs nespēj klusēt," savā Instagram rakstīja Vuda. 

Aktrise Evana Reičela Vuda un dziedātājs Merilins Mensons
Aktrise Evana Reičela Vuda un dziedātājs Merilins Mensons

Vēl četras citas sievietes - Ešlija Voltersa, Sāra Makneilija, Ešlija Morgana un kāda sieviete vārdā Gabriela, kura neminēja savu uzvārdu, nākušas klajā ar apsūdzībām sociālajos tīklos.

Mūzikas izdevniecība pēc izskanējušajām apsūdzībām izplatījusi paziņojumu, kurā apliecina, ka jaunā albumu promo kampaņa tiek pārtraukta nekavējoties un "nolemts ar mūziķi vairs nesadarboties nākotnē".

Mensons ar kompāniju "Loma Vista" sāka sadarbību 2015. gadā ar albumu "The Pale Emperor" ("Bālais imperators"). Šī sadarbība ļāva Mensonam saglabāt tiesības uz dziesmām, bet kompānijai bija ierakstu izplatīšanas līgums. Līgums bija spēka arī uz 2017. gada plati "Heaven Upside Down" un pagājušogad izdoto albumu "We Are Chaos".

Foto: Publicitātes foto

Pats Mensons (īstajā vārdā Braiens Hjū Vorners) noraida izskanējušās apsūdzības un raksturo tās kā "briesmīgu realitātes sagrozīšanu".

"Protams, mana māksla un dzīve allaž raisījusi diskusijas, bet nesenie apgalvojumi ir briesmīga realitātes sagrozīšana. Manas intīmās attiecības vienmēr ir bijušas abpusējs lēmums ar līdzīgi domājošām partnerēm. Neatkarīgi no tā, kā un kāpēc citi izvēlas interpretēt pagātni, tā ir taisnība," apgalvo Mensons.

Mensons arī iepriekš ir kategoriski noliedzis 2018. gadā izskanējušās apsūdzības par seksuālu vardarbību - incidents esot noticis 2011. gadā.

Atgādinām, ka Rīgā Merilins Mensons uzstājās 2009. gada 15. novembrī.

Merilins Mensons savu grupu nodibināja 1989. gadā. Grupa divas reizes tikusi nominēta prestižajai Grammy balvai, ieguvusi daudzus respektablo izdevumu Billboard un NME apbalvojumus un mūzikas kanāla MTV balvas. Mūziķis savas karjeras laikā pārdevis vairāk nekā 44 miljonus albumu kopiju. Ieraksti ASV, Austrālijā un Kanādā saņēmuši zelta un platīna statusu.

Merilina Mensona dziesmas ir tikpat šokējošas kā viņa vizuālais tēls, un tās atstājušas paliekošu iespaidu rokmūzikas vēsturē. Mūziķa lielāko hitu vidū ir "The Beautiful People", "The Dope Show", "Rock Is Dead", "Disposable Teens", "The Fight Song", "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" u.c.

Foto: Aktrise Evana Reičela Vuda.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu