Mūžībā devies izcilais džeza pianists Čiks Korea

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Čiks Korea
Čiks Korea Foto: Publicitātes foto

Ievērojamais amerikāņu džeza mūziķis un komponists Čiks Korea (Chick Corea) ir miris 79 gadu vecumā, liecina paziņojums, kas ceturtdien tika ievietots viņa "Facebook" lapā.

Korea nomira 9. februārī Floridas štatā no retas formas vēža.

"Visā savā mūžā un karjerā Čiks baudīja brīvību un prieku, radot kaut ko jaunu un spēlējot tās spēles, ko spēlē mākslinieki," teikts paziņojumā viņa "Facebook" lapā.

"Viņš bija mīļots vīrs, tēvs un vectēvs, un dižs skolotājs un draugs tik daudziem."

Korea piedzima Masačūsetsas štatā itāļu imigrantu ģimenē. Viņa tēvs bija džeza trompetists un dēlu jau četru gadu vecumā ievadīja klavierspēlē.

Korea savas karjeras gaitā saņēma 23 "Grammy" balvas.  

"Facebook" ievietotajā paziņojumā bija arī paša mākslinieka vēstījums, kas iedrošina citus iet viņa pēdās.

"Es gribu pateikties visiem, kas manā ceļojumā ir palīdzējuši uzturēt spoži mirdzošus mūzikas ugunskurus," rakstīja Korea šajā vēstījumā.

"Es ceru, ka tie, kam ir nojausma par spēlēšanu, rakstīšanu, uzstāšanos vai ko citu, to darīs. Ja ne paši sev, tad mums pārējiem. Pasaulei ne tikai vajag vairāk mākslinieku, bet ir arī liels prieks [to darīt]."

1968. gadā Korea tika uzaicināts spēlēt Mailza Deivisa (Miles Davis) grupā, aizstājot toreizējo pianistu Hērbiju Henkoku (Herbie Hancock). Korea kļuva par vienu no svarīgākajiem instrumentālistiem grupā un uzstājās kopā ar Deivisa elektrisko ansambli vēsturiskajā 1970. gada koncertā «Isle of Wight Festival» festivālā Anglijā 600 000 cilvēku auditorijas priekšā.

Atgādinām, ka 2007. gadā Čiks uzstājās Rīgā kopā ar bandžo virtuozu Bela Fleku (Bella Fleck).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu