Foto ⟩ Sumināti "Liepājas kultūras balvas" laureāti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kārlis Volkovskis/publicitātes

Ceturtdien "Liepājas kultūras balvas 2020" apbalvošanas ceremonijā tika godināti desmit aizvadītā gada nozīmīgākie un spilgtākie kultūras notikumi un personības pilsētā, informē Liepājas pašvaldība.

Kā nozīmīgākais pērnā gada Liepājas kultūras dzīves notikums atzīta Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles atjaunošana - balvu par Liepājas sakrālā mantojuma saglabāšanu saņēma Liepājas Svētās Trīsvienības evaņģēliski luteriskā draudze.

Ar apbalvojumu tika godināta arī "Spēlmaņu nakts" ceremonijas radošā komanda "par ceremonijas asprātīgu, iespaidīgu un augstvērtīgu īstenošanu Liepājā". Tāpat godināta aktrise Karīna Tatarinova par radošo darbību un ieguldīto enerģiju saturiski vērtīgu kultūras projektu īstenošanā.

Karīna Tatarinova
Karīna Tatarinova Foto: Kārlis Volkovskis/publicitātes

Biedrība "Kultūras centrs Wiktorija" saņēma apbalvojumu par kultūras notikumu organizēšanu un to plašas pieejamības nodrošināšanu interneta tiešraidēs pandēmijas laikā.

Apbalvojumus saņēma SIA "Rozīņu rezidence" par jaunas "kultūras un tūrisma pērles" - ekskursijas "Siļķu brāķa noslēpums" - radīšanu, kā arī Egons Peršēvics par skulptūras "Karostas nāra" izveidi un atraktīvu tās eksponēšanu Liepājas ostas akvatorijā pie Ziemeļu mola.

Starp laureātiem bija arī Liepājas teātris par mākslinieciski izaicinošās un tehniski sarežģītās vizuāli muzikālās izrādes "Dēmōns" realizāciju. Kristīne Brīniņa godināta par izcilu netradicionālas teātra izrādes formas - interaktīvas pastaigas "Upe" īstenošanu, bet Liepājas Leļļu teātris sumināts par radošo drosmi, izaugsmi un sasniegumiem, izveidojot inovatīvus, laikmetīgus jauniestudējumus dažādām mērķauditorijām.

Foto: Sumināti "Liepājas kultūras balvas" laureāti.

Liepājnieku simpātijas balvu saņēma SIA "You Are Events" par jaunu iniciatīvu - pasākuma "Festivāls Liepājā" organizēšanu.

Desmit spilgtākie kultūras notikumi un personības saņēma mākslinieka Roberta Mežaiņa izgatavotās statuetes. Papildus apbalvojumiem 4200 eiro lielo naudas balvu fondu "Liepājas Kultūras balvas 2020" žūrijas komisija lēma sadalīt četru laureātu starpā. Naudas balvas saņēma Karīna Tatarinova, biedrība "Kultūras centrs Wiktorija", Egons Peršēvics un Kristīne Brīniņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu