Britu tabloīdi pret Meganu Mārklu: virsraksti, kas Saseksas hercogieni noveda līdz domām par pašnāvību (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Par šīs nedēļas apspriestāko tēmu visā pasaulē kļuvusi Lielbritānijas prinča Harija sievas, ASV aktrises Meganas Mārklas sacītais intervijā ar ASV televīzijas zvaigzni Opru Vinfriju - viņa apsūdz karalisko ģimeni rasismā un atzīst, ka britu tabloīdu spiediena dēļ domājusi par pašnāvību.

Pusotru stundu ilgajā intervijā vairākkārt izskanēja vārds "rasisms", kļūstot par galveno sarunas tematu un iemeslu, kādēļ Saseksas hercogi 2020. gada janvārī paziņoja par atkāpšanos no karalisko pienākumu pildīšanas. 

"Es vairs negribēju būt dzīva, un tā bija ļoti skaidra un īsta, un biedējoša, pastāvīga doma," Vinfrijai sacīja prinča dzīvesbiedre, runājot par reakciju uz naidīgumu tabloīdos un sociālajos medijos.

Vaicāta, vai viņai bijušas domas par pašnāvību, Mārkla atbildēja: "Jā. Tas bija ļoti skaidri." Atceroties, kā viņa tolaik jutusies, Mārkla sacīja: "Es esmu nobijusies, jo tas ir ļoti reāli."

Mārkla intervijā arī izteicās par "bažām", kas karaļnamā bijušas par to, "cik tumša" būs viņas dēla ādas krāsa, - Harijs viņai atklājis, kas teikts oficiālajās sarunās par Ārčija izskatu, kā arī to, kādi drošības pasākumi viņam būtu jānodrošina.

"Mēnešos, kad es biju gaidībās, mums tandēmā bija saruna par to, ka "viņam netiks garantēti drošības pasākumi, viņam netiks piešķirts tituls", un par bažām un sarunām par to, cik tumša varētu būt viņa āda, kad viņš piedzims," sacīja Mārkla.

"Man to pastāstīja Harijs - par šīm sarunām, kas ģimenei bijušas ar viņu," sacīja prinča dzīvesbiedre.

Pēc pāra negaidītā lēmuma par atteikšanos pildīt karaliskās ģimenes pienākumus dažos britu laikrakstos Mārkla tika attēlota kā aprēķinātāja, ietiepīga un izlutināta, bet pāra lēmums par nošķiršanos no karaliskās ģimenes tika raksturots kā neapdomīgs un savtīgs.

Neraugoties uz to, ka Megana Mārkla bija pilntiesīga karaliskās ģimenes locekle, rasisms bija tēma, kas jau no paša sākuma iezīmēja Mārklas laiku karaļnamā.

Kā viss sākās?

2016. gada jūlijs: princis Harijs un Megana Mārkla iepazīstas caur kopīgu draugu un dodas pirmajā aklajā randiņā. Jūtas uzplaukst jau pirmajā vakarā, un dažas nedēļas vēlāk Harijs aizved Meganu romantiskās brīvdienās uz Botsvānu.

2016. gada oktobris: britu tabloīdi nāk klajā ar publikācijām, kurās atklāj, ka Harijs, sestais rindā uz Lielbritānijas troni, sācis tikties ar Meganu Mārklu - jauktas rases amerikāņu aktrisi no Losandželosas, kura plašāku atpazīstamību ieguvusi seriālā "Ģēnijs uzvalkā" (Suits) un ir šķirtene.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu